Bârlad: American cu drept de ședere expirat depistat de polițiștii de la Imigrări

Written by on March 21, 2018

Poliţiştii de imigrări din Vaslui au depistat un bărbat de 58 de ani din Statele Unite ale Americii, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de şedere. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu suma de 400 lei şi îndrumat către structura de imigrări în vederea reglementării dreptului de ședere, în calitate de membru de familie al unui cetățean român.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Vaslui au desfăşurat, astăzi, 21 martie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor întreprinse, pe raza municipiului Bârlad, poliţiştii de imigrări au depistat, cu şedere ilegală, un bărbat în vârstă de 58 ani, din Statele Unite ale Americii.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, acesta a intrat legal în țară și nu a părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de ședere. Întrucât, este membru de familie al unui cetățean român, bărbatul a fost consiliat și îndrumat să se prezinte la sediul Biroului pentru Imigrări cu documentele necesare în vederea reglementării situației juridice.

Totodată, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 400 lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Biroul pentru Imigrări al judeţului Vaslui continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor prin organizarea de acţiuni cu forţe proprii sau în cooperare cu instituţiile cu atribuţii în menţinerea unui climat de ordine şi linişte publică în rândul comunităţii noastre, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării dreptului de şedere în România.


Dacă vrei să fii la curent cu cele mai importante știri din Bârlad te așteptăm și pe Facebook! Îți mulțumim că urmărești materialele realizate de bdbnews.ro. Ne poți susține și TU, distribuind știrile noastre.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background