Bârlad: Dosare penale pentru contrabandiștii de țigări

Written by on septembrie 20, 2015

Poliţiştii bârlădeni au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă pe numele a patru persoane din municipiul Bârlad  care au desfăşurat operaţiuni comerciale cu încălcarea legislaţiei în vigoare.

În această săptămână, poliţişti din cadrul Biroului de Ordine Publică Bârlad împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vaslui, în timpul  exercitării atribuţiilor de serviciu, i-au identificat în Piaţa Sfântul Ilie, din municipiul Bârlad pe Culai B., de 60 ani şi Lenuţa B., de 61 ani, din municipiul Bârlad care aveau asupra lor 980 de ţigarete de proveniență Republica Moldova. De asemenea, în Piaţa Sfântul Ilie a fost identificat și Costică S., de 37 ani, din municipiul Bârlad care deținea și oferea spre vânzare 740 de țigarete din Republica Moldova.  Cele trei persoane nu deţineau documente de provenienţă pentru aceste țigarete.

De asemenea, poliţiştii bârlădeni și jandarmii l-au identificat, în aceeaşi zonă, pe Ionel T., de 57 ani, din municipiul Bârlad. Acesta a cumpărat, de la o persoană pe care a afirmat că nu o cunoaşte, 100 ţigarete de provenienţă Republica Moldova.

„Ţigaretele găsite asupra acestor persoane au fost ridicate de polițiști în vederea confiscării, iar pe numele persoanelor identificate au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de art. 270 alin.3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal”, a precizat Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJV.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background