UPDATE. Arest la domiciliu pentru bârlădeanul care a provocat un accident mortal la Puiești

Written by on June 11, 2017

ACTUALIZARE.  Magistrații de la Judecătoria Bârlad au respins astăzi propunerea procurorilor de arestare preventivă pe numele lui Petruț Brăileanu, tânărul de 31 de ani care a lovit mortal cu mașina un bărbat de 49 de ani pe raza localității Puiești, după care a părăsit locul accidentului.

Judecătorii bârlădeni nu au ținut cont de motivările procurorilor de la Parchetul Bârlad și nici de faptul că zeci de echipaje de poliție au fost mobilizate timp de aproximativ 16 ore pentru identificarea și reținerea suspectului și au decis plasarea acestuia în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată la Tribunalul Vaslui.


ȘTIRE INIȚIALĂ. Zeci de mașini de poliție au rascolit Bârladul în cursul zilei de duminică, în căutarea unui șofer care a accidentat mortal un pieton și apoi a fugit de la locul faptei, în noaptea de 10 spre 11 iunie a.c., pe raza localității Puiești. Suspectul, Petruț Brăileanu, a fost reținut și dus la audieri în cursul serii de duminică.

Un apel la numărul unic de urgență 112, anunța în noaptea de 10 spre 11 iunie a.c. despre faptul că trupul unui bărbat a fost găsit fără suflare pe DJ 243, chiar la ieșirea din localitatea Puiești. La fața locului s-au deplasat echipaje ale poliției care au stabilit că bărbatul, Costel Fânaru (49 de ani) a fost victima unui accident rutier grav în urma căruia și-a pierdut viața. Autoturismul care a lovit victima a părăsit locul accidentului imediat după producere.

Imediat, pentru identificarea autorului accidentului au fost desfășurate activități la nivelul întregului județ, zeci de polițiști căutând autoturismul implicat în accident, aceștia având indicii despre modelul și culoarea acestuia. Și la Bârlad, în cursul după amiezii de duminică, mai multe mașini de poliție au periat toate străzile din oraș în vederea identificării șoferului fugar. 

Polițiștii bârlădenii au reușit să identifice autoturismul care l-a accidentat mortal pe Costel Fânaru și l-au ridicat pentru a i se efectua o expertiză criminalistică. Totodată, cel care a fost la volan, Petruț  Brăileanu, a fost reținut pentru audieri, el urmând să fie prezentat în cursul zilei de luni în fața procurorilor, care vor decide dacă se impune propunerea de arestare preventivă către Judecătoria Bârlad. Bărbatul de 31 de ani, nu posedă permis de conducere. El va fi acuzat de omor din culpă, părăsirea locului accidentului și conducere fără permis.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background