Bișnițarii din piața Sf. Ilie s-au ales cu dosare penale

Written by on December 8, 2015

Polițiștii bârlădeni au întocmit dosare penale pe numele a două persoane care  comercializau bunuri provenite din contrabandă și articole pirotehnice pentru care sunt impuse restricții prin lege, din motive de ordine și siguranţă publică. 

Polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică Bârlad, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui au desfășurat o acțiune în zona Pieții Sfântul Ilie, din municipiul Bârlad. A fost identificat Cătălin M., în vârstă de 46 ani, din municipiul Bârlad care oferea spre vânzare 200 țigarete având timbru de accizare din Republica Moldova, bunuri provenite din infracțiunea de contrabandă. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de art. 270 alin.3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.

„De asemenea, polițiștii l-au depistat și pe Costică S., în vârstă de 37 ani, domiciliat în municipiul Bârlad care deținea în vederea comercializării 360 petarde Polițiștii au întocmit pe numele acestuia dosar penal în conformitate cu prevederile Legii 126/2005 privind regimul materiilor explozive.

Reamintim faptul că efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept constituie infracțiune și se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”, a menționat Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background