Brand-ul Bârladului: copiii talentați!

Written by on ianuarie 25, 2017

In fiecare școala, liceu exista copiii cu un potențial ridicat de talent. Ei sunt cei care promovează, gratuit, numele orașului Barlad. In spatele diplomelor stau zeci de ore de studiu, sacrificiul părinților pentru a le asigura un viitor mai bun decât ce au avut ei, harul profesorilor de a le insufla dragostea pentru carte si nu in ultimul rând, pasiunea copiilor pentru disciplina.

La etapa locală a olimpiadei de limba engleză s-au calificat pentru faza județeană 46 de școlari dintre cei 106 elevi participanți, începând cu clasa a VI-a și terminând cu clasa a XII-a.

Astfel, de la clasa a VI-a, vor merge la următoarea etapă nouă elevi, dintre care șase de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”. Este vorba despre Daira Giurgea, Miriam Petrov, Tudor Ștefan Pagu, Bogdan Andrei, Angel Bejinaru-Manoilă și Sabin Alexandru, pregătiți de profesoara Cristina Nistor, Mara Onofrei, Eusebiu Rîmboi, de la Școala „Vasile Pârvan”, îndrumați de profesoarele Anda Rășcanu, respectiv Carmen Ifrim, și Adi Tănase, de la Școala „George Tutoveanu”, pregătit de profesoara Raluca Rotaru.

La clasa a VII-a s-au calificat 14 elevi. Cinci dintre aceștia frecventează cursurile Școlii „Episcop Iacov Antonovici”, respectiv Mircea Dodi, Robert Marian, Andrei Maximiuc, îndrumați de prof. Cristina Savin, Mario Mereuță și George Marinescu, îndrumați de prof. Crina Gordaș. Alți patru sunt de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” și pregătiți de prof. Cristina Nistor: Alexandra Surdu, Oana Onica, Matei Resmeriță și Erika Foiea. Tot de la clasa a VII-a s-au calificat Andreea Stratulat și Smaranda Ambrosă (Școala „George Tutoveanu”, prof. Mihaela Teodorescu), Mihaela Pană (Școala „Manolache Costache Epureanu”, prof. Oana Nicoleta Samson), Ștefan Gheorghiu (Școala „Vasile Pârvan”, prof. Anda Rășcanu) și Alexandru Cosmin Ghețău (Școala „Iorgu Radu”, prof. Simona Balan).

De la clasa a VIII-a vor merge la județeană 11 elevi, dintre care patru de la Școala „Iorgu Radu” (Ana Maria Macovei, Miriam Viorica Miron, Rareș Ștefan Grădinaru și Costi Eric Cărare, pregătiți de prof. Simona Balan), doi de la Școala „George Tutoveanu” (Dragoș Sârbu și Diana Onciu, îndrumați de prof. Mihaela Teodorescu), doi de la Școala „Episcop Iacov Antonovici” (Anda Toma și Anda Codreanu, prof. Alina Chiriac) și un elev de la Școala „Vasile Pârvan” (Ștefan Boacă, prof. Carmen Ifrim). La clasa a IX-a s-au calificat patru elevi, toți de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”: Andrei Tăbăcaru, Andreea Filip, Antonia Zavate și Iuliana Teodora Vârlan, primii trei pregătiți de prof. Larisa Andronache, iar ultimul de prof. Liliana Bahnă.

De la clasa a X-a, la etapa județeană vor merge doar doi elevi, ambii de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” (Diana Blaniță și Ioana Istrate, prof. Denisa Costăchescu și Nicoleta Croitoru). La clasa a XI-a, singurul licean calificat din Bârlad este Răzvan Gabriel Cristea, de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, pregătit de prof. Andreea Hristianovici. Nu în ultimul rând, la clasa a XII-a, punctaje suficiente pentru calificarea la județeană au avut cinci elevi, dintre care patru de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”: Andi Constandache, îndrumat de prof. Denisa Costăchescu, Ștefan Focșa, îndrumat de prof. Nicoleta Croitoru, Bianca Prisecaru și Ilinca Miroșanu, pregătite de prof. Liliana Bahnă.

Cel de-al cincilea calificat este Adrian Moisa, de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, pregătit de prof. Anda Vasiliu. Felicitări si succes in continuare!


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background