Campania „ŞI TU POŢI DEVENI POLIŢIST” continuă

Written by on mai 7, 2015

Pentru cei care îşi doresc o carieră palpitantă, dinamică, cu oportunitatea dezvoltării unei cariere într-un mediu profesionist, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui desfăşoară campania „Şi tu poţi deveni poliţist”.

Aceasta are drept scop promovarea în rândul elevilor de clasa a XI-a și a XII-a a profesiei de poliţist şi a ofertei educaţionale a unităţilor de învăţământ specializate – Şcolile de agenţi de poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina sau „Septimiu Mureşan” Cluj şi Academia „A .I. Cuza” Bucureşti.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au organizat până în prezent 6 întâlniri cu elevi de la licee din municipiile Vaslui și Huși, în cadrul cărora le-a fost prezentată oferta educațională. Aceste întâlniri vor avea loc și la alte licee, până la încheierea anului școlar.

*    *    *           

Dacă ai cetăţenia română, ai împlinit vârsta de 18 ani, eşti absolvent de liceu cu diplomă de bacalaureat (dovada absolvirii se face cu diploma de bacalaureat, iar pentru promoţia 2015 cu adeverinţă), nu ai antecedente penale şi eşti apt din punct de vedere medical şi psihic, poţi să faci pasul spre o carieră în poliţie.

Criterii specifice de admitere: să ai până la 27 de ani împliniţi în 2015, să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală minim 8, să ai înălţimea de 1,65 m dacă eşti băiat şi 1,60 m dacă eşti fată.

Te poţi înscrie până la data de 29.05.2015 pentru instituţiile de învăţământ superior ale M.A.I., M.A.P.N. şi S.R.I. şi pentru şcolile postliceale ale M.A.P.N. pe locurile M.A.I. şi până la data de 07.08.2015 pentru şcolile postliceale ale M.A.I.

Numărul de locuri la instituţiile de învăţământ sunt comune pentru femei şi bărbaţi, cu excepţia specialităţii „pompieri” –Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, pentru care sunt recrutaţi exclusiv bărbaţi.

Pentru sesiunea de admitere 2015, la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti au fost alocate 65 de locuri pentru specializarea „Drept” şi 250 de locuri pentru specializarea „Odine şi Siguranţă Publică”, la care se adaugă încă 10 pentru minorităţi (5 locuri pentru romi, 3 locuri pentru maghiari şi 2 pentru alte minorităţi).

La Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina sunt disponibile 505 locuri, din care 5 locuri pentru romi şi 3 pentru alte minorităţi, iar la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca sunt 125 de locuri, din care 5 pentru minorităţi. La Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul” au fost alocate 10 locuri.

Datele limită până la care candidaţii vor depune la dosarul de recrutare toate documentele necesare, cu respectarea condiţiilor de organizare a concursului, sunt 12.06.2015 pentru instituţiile de învăţământ superior, iar pentru şcolile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne, 21.08.2015.

Pentru înscriere, candidaţii se vor prezenta cu cartea de identitate, iar cu această ocazie le vor fi înmânate adresele pentru examinarea medicală şi pentru obţinerea foii matricole de la liceul absolvit. Perioadele de desfăşurare, tematica şi bibliografia pentru concursul de admitere în instituţia de învăţământ a Serviciului Român de Informaţii pot fi obţinute de pe site-ul acestei instituţii. La înscrierea la instituţiile de învăţământ pentru concursul de admitere participă candidaţii care au promovat evaluarea psihologică/psihotehnică şi au fost declaraţi „apt medical”.

Înscrierile se fac la Sediul Inspectoratului de Poliţie Al Judeţului Vaslui, strada Hagi Chiriac, nr. 1, în zilele lucrătoare, între orele 09.00-15.00.

Informaţii suplimentare privind locurile propuse, condiţiile şi documentele de înscriere necesare pentru întocmirea dosarelor de candidat pot fi obţinute de la Serviciul Resurse Umane, telefon 0235.303.130 şi pe site-urile www. academiadepolitie.ro, www.scoalapolitie.ro, www.scoalapolcj.ro, www.armyacademy.ro, www.mta.ro, www.animv.ro.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background