Cei mai buni studenți de la Drept din Sibiu, sunt din Vetrișoaia

Written by on noiembrie 16, 2017

Doi tineri din localitatea Vetrișoaia, județul Vaslui, sunt exemplul viu ca ambiția este un prag al vieții care poate fi trecut dacă vrei cu adevărat. Cei doi au avut cele mai mari medii din Facultatea de Drept din Sibiu.

Cătălin George Drosu (23 de ani) a crescut în localitatea Vetrișoaia, județul Vaslui. Chiar dacă provine dintr-o familie foarte modestă, fără posibilități financiare, el a avut ambiția de a învăța la un liceu din Bârlad, după care a ales să meargă la facultatea de Drept din Sibiu. Tânărul mărturisește însă că și ajutorul financiar bunicii sale a contat destul de mult. Bătrâna, nevăzătoare, își rupea din puținul pensiei pe care o primea și îi trimitea lui Cătălin, aceasta fiind singura lui sursă de venit. Nu era deajuns, așa că tânărul din Vetrișoaia a învățat din răsputeri pentru a prinde o bursă, pentru a-și putea plăti căminul. Astfel, cu banii bunicii supraviețuia iar cu cei de pe bursă reușea să-și achite camera de cămin. În tot timpul facultății, după cum mărturisește chiar Cătălin, a preferat sala de lectură în detrimentul petrecerilor date de colegii săi. Iar asta pare să fi fost alegerea bună care i-a schimbat viața.

A dat apoi examenul de barou, pe care l-a luat cu 84 de puncte din maximul de 100. Din peste 3.000 de candidați, Cătălin George Drosu s-a clasat în primii 20 din țară. L-a ajutat și faptul că în timpul anilor de facultate a participat la numeroase concursuri de procese simulate și practica la multe cabinete de avocatură.

Alexandra Georgiana Arion (22 de ani) este studentă în anul IV la Drept. Este tot din localitatea Vetrișoaia, județul Vaslui. A învățat la un liceu din Bârlad, apoi și-a urmat prietenul, pe Cătălin George Drosu, la Sibiu. Inițial a vrut să se înscrie la Medicină, dar după ce a fost martoră la un accident foarte grav și-a dat seama că nu ar putea să devină medic niciodată. S-a înscris la Drept și abia în anul II a început practica la un cabinet de avocatură. Până la acel moment nu era sigură de alegerea sa, aceea de a-și continua studiile în domeniu. Acum, este și ea beneficiara unei burse de merit.

Și Alexandra, la fel ca și Cătălin Drosu, provine dintr-o familie modestă. La vârsta la care se pregătea să meargă la școală în clasa I, a rămas alături de încă o soră în grija bunicii, deoarece părinții au plecat la muncă în străinătate. Chiar dacă a a fost nevoită să crească mai mult singură, tânăra le este recunoscătoare părinților, pentru că aceștia și-au sacrificat ani din viață pentru ca ea si sora sa să nu ajungă la munca câmpului, ci să-și creeze un viitor mai bun și să nu plece în străinătate.

Alexandra Georgiana Arion este membru Elsa, unde organizează și participă la activități alături de alți studenți de la Drept.

Primarul din Vetrișoaia, Corneliu Stângă, îi ajută pe cei doi tineri cu o bursă de 1.000 de lei pe semestru. Fără acest ajutor, după cum spun cei doi, le-ar fi fost mult mai greu să se descurce.

De o astfel de bursă, în momentul de față, beneficiază doar zece studenți. Bursa se acordă pe baza rezultatelor la învățătură, fiind necesară o medie de minim 8,33.


Cotidian online din Bârlad! Îți mulțumim că urmărești materialele realizate bdbnews.ro. Ne poți susține și TU, distribuind știrile noastre.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background