Cercetați pentru furt calificat

Written by on mai 7, 2015

Polițiștii cercetează sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat patru tineri. Trei dintre aceștia, din județul Iași, au fost reținuți pentru 24 ore.  

La începutul acestei săptămâni, polițiștii Postului de Poliție Zăpodeni au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 69 ani, din localitate, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras bani din locuinţă.

Deplasându-se la fața locului, polițiștii au stabilit următoarele: profitând de faptul că proprietarul era plecat de la domiciliu, persoane necunoscute au pătruns prin efracție într-o anexă a locuinței părții vătămate, de unde și-au însușit pe nedrept suma de 400 lei. În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii l-au identificat pe Daniel T., în vârstă de 19 ani, din localitatea Zăpodeni, care ar fi săvârșit furtul respectiv. Aceștia au reușit să recupereze întreaga sumă sustrasă, pe care au înapoiat-o proprietarului.

Extinzând cercetările, polițiștii au mai stabilit că în cursul lunii aprilie a.c., tânărul a pătruns prin efracție (forțarea unui geam), în timpul nopții, în locuința  unei femei de 75 ani din localitate, de unde a sustras suma de aproximativ 3000 lei, pe care a cheltuit-o. 

Daniel T. este cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de furt calificat, pentru stabilirea întregii activități infracționale. 


În dimineața de 06 mai a.c., polițiștii de frontieră care patrulau pe raza localității Drînceni au identificat trei tineri care transportau cu un autoturism mai multe bunuri a căror proveniență  nu o puteau justifica. Cercetările au fost preluate de către polițiști din cadrul Secției 4 de Poliție Rurală Huși, care au stabilit următoarele:

„Cei trei tineri, în vârstă de 18, 19, respectiv 21 ani, toți din județul Iași, în baza unei înțelegeri prealabile, s-au deplasat pe raza localității Drînceni. Cel de 19 ani a escaladat gardul împrejmuitor al unei locuințe și a intrat într-o anexă, de unde a sustras mai multe unelte electrice și o bicicletă. Valoarea bunurilor sustrase este de aproximativ 12.000 lei.

Pe numele acestora polițiștii au întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, reținându-i pentru 24 ore pe bază de ordonanță”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background