Circul continuă în Consiliul Local Bârlad: o demisie (ne)așteptată

Written by on octombrie 11, 2017

În ședința de Consiliu Local (CL) din luna octombrie, consilierii locali bârlădeni vor trebui să voteze (din nou!) validarea unui nou coleg din partea Partidului Liberal. După teatrul politic (validăm sau ne abținem!) jucat timp de trei luni de zile pentru numirea lui Mihai Bozianu din partea PNL, acesta și-a dat demisia din funcția în care a tocmai fusese validat, marți 10 octombrie a.c. .

De ce atâta înverșunare pentru ocuparea acestui post, ca mai apoi să demisionezi imediat!? Este greu de crezut că nu se cunoștea faptul că funcția de Consilier Local îl trimitea în situația de incompatibilitate, având în vedere că Mihai Bozianu ocupa totodată și postul de Șef al Compartimentului Transporturi din cadrul Primăriei Bârlad. Sau poate dacă Mihai Bozianu, consilierul proaspăt validat în funcție (acum demisionar!), nu cunoștea termenii legii, atunci poate că primarul Dumitru Boroș ar fi trebuit să fie cu temele făcute atunci când a făcut nominalizarea acestuia în CL, după plecarea lui Iulian Bîca la șefia DAPPC. Până la validarea unui nou membru din partea liberalilor în Consiliul Local, va fi un raport de forțe favorabil social-democraților.

Contactat telefonic, Mihai Bozianu a declarat că: „Am ales să rămân în administrația publică locală. Timp de zece ani îmi desfășor activitatea în cadrul Serviciului Transporturi și consider că am multe lucruri de realizat acolo. Conform legii eram incompatibil, am meditat îndelung și am luat decizia corectă pe care am anunțat-o în scris. Aveam la dispoziție 15 zile lucrătoare în care trebuia să decid: funcția de consilier sau cea din primărie.”

Pe lista liberalilor, cel care ar urma să îi ia locul lui Mihai Bozianu, este un profesor de istorie, Silviu Budescu. Rămâne de văzut dacă Dumitru Boroș și membrii liberali pe care îi conduce, vor merge pe această variantă sau vor propune un alt nume.


Îți mulțumim că urmărești materialele realizate de BDB News.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background