CJSU a DECIS: Din 6 Martie se închid restaurantele în Bârlad! Incidența mare a cazurilor COVID și în comunele Tutova și Pogonești

Written by on March 5, 2021

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui,a decis astăzi închiderea restaurantelor, cafenelelor, cluburilor şi discotecilor din 3 localități din județ, unde incidenţa cazurilor de COVID-19 a depăşit 3% la mia de locuitori. Bârladul, comunele Pogonești și Tutova, sunt sub incidența unor măsuri restrictive, timp de două săptămâni, impuse după ședința de astăzi a CJSU de la sediul Prefecturii Vaslui.

„ ART. 3 Pentru localitatile din judetul Vaslui , prevazute ‘in anexa nr. 3 la prezenta hotarare, in care rata incidentei cumulative a COVID-19, ‘in ultimele 14 zile, este mai mare de 3% la mia de locuitori, ‘incepand cu data de 06 martie 2021, ora 00:00 si pana la data de 19 martie 2021, era 24:00, se instituie urmatoarele masuri:

  1. interzicerea organizarii si desfasurarii activitatii cinematografelor, institutiilor de spectacole si/sau concerte, conform art. 1 pct. 7 din Anexa nr. 3 la Hotararea de Guvern nr . 35/2021
  2. interzicerea organizarii si desfasurarii spectacolelor de tipul drive-in  si organizarii si desfasurarii ‘in aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice  si  private sau a altor evenimente culturale, conform art. 1 8 din Anexa nr . 3 la Hotararea de Guvern nr.35/2021
  3. interzicerea activitatii cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, din interiorul cladirilor. Se permite prepararea hranei si comercializarea produselor alimentare  si bauturilor alcoolice si nealcoolice care nu se consuma in spatiile respective, conform art . 6 pct. 1 i 4 din Anexa nr. 3 la Hotararea de Guvern nr. 35/ 2021.
  4. lnterzicerea activitatii cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati in spatiile publice ‘inchise care au un acoperis , plafon sau tavan si care sunt delimitate de cel putin 2 pereti, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, conform 6 pct. 3 din Anexa nr. 3 la Hotararea de Guvern nr.35/2021.
  5. desfasurarea activitatii restaurantelor si a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau alter unitati de cazare doar pentru persoanele cazate ‘in cadrul acestor unitati. Se permite prepararea hranei si comercializarea produselor alimentare și bauturilor alcoolice si nealcoolice care nu se consuma în spatiile respective, conform art. 6 pct. 2 i 4 din Anexa nr. 3 la Hotararea de Guvern nr. 35/ 2021.
  1. interzicerea activitatii cu publicul a operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc, conform art. 10 pct. 2 din Anexa nr . 3 la  Hotararea de Guvern  35/ 2021.

Art.4. Raman in vigoare prevederile Hotararii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Vaslui nr.15/ 26.02.2021 privind adoptarea masurilor de protejare a populatiei impotriva raspandirii infectiei cu virusul COVID-19 pe teritoriul judetului Vaslui, pentru toate celelalte unitati administrativ teritoriale de pe teritoriul judetului  Vaslui la  care nu  se face referire in prezenta hotarare.

Art.5. Prezenta Hotarare se transmite Centrului Judetean de Coordonare i Conducere a lnterventiei Vaslui de catre serviciul Programe i Monitorizarea Serviciilor Deconcentrate din cadrul lnstitutiei Prefectului – judetul Vaslui.

ART.6 Prezenta Hotarare va fi transmisa Centrului National de Coordonare i

Conducere a lnterventiei, membrilor CJSU Vaslui i unitatilor administrativ teritoriale de catre Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a lnterventiei Vaslui.

Data astazi,05.03. 2021”

Anexa nr. 3 la Hotararea CJSU nr. 17 /05.03.2021

Localitatile din judetul Vaslui unde rata incidentei cumulative a COVID-19, in ultimile 14 zile, este mai mare de 3% de locuitori

Nr.

crt.

Judet UAT Rata incidentei la

1000 de locuitori

1  

Vaslui

Municipiul Barlad 3,18
2 Comuna Pogonesti 4,12
3 Comuna Tutova 3,32

HCJSU 17- 05.03.2021 – Click pentru vizualizare decizie


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background