Concurs național pentru elevi: „Diversitatea – O Șansă în Plus pentru Viitor”

Written by on May 26, 2016

Asociația Divers în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului organizează ” cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, gazda ediției IX, concursul național pentru elevi ”Diversitatea – O Șansă în Plus pentru Viitor”.

Evenimentul va avea loc în perioada 27 – 28 mai la Bârlad și vor participa 21 echipe finaliste din țară.

Concursul Naţional pentru Elevi „Diversitatea – O Şansă în plus pentru viitor”, a fost o provocare adresată elevilor din toată țara care au fost rugaţi să formeze echipe de câte 5 elevi formate din fete şi băieţi iar cel puţin un membru al echipei să aparţină unei alte etnii decât cea majoritară.

Concurenţii voru parcurge o probă teoretică cu întrebări tip grilă din domeniile educaţiei civice şi istoria, tradiţiile şi obiceiurile minorităţilor naţionale, respectiv o probă creativ-artistică. Toate acestea urmărind promovarea contribuţiilor diferitelor culturi la patrimoniul şi modul de viaţă din România precum şi validarea dialogului intercultural ca factor esenţial pentru dezvoltarea viitoare a societăţii multiculturale româneşti şi europene, societate în care cunoaşterea celuilalt, de lângă noi, poate fi o resursă semnificativă pentru fiecare individ, dar şi o bogăţie prin care o comunitate dobândeşte o identitate mai puternică. Pregătirea pentru concurs în echipe aduce ca un rezultat adiţional învăţarea mecanismelor lucrului în echipă, dezvoltarea aptitudinilor de comunicare interpersonale şi al unui climat de încredere favorabil obţinerii de rezultate. Toate acestea pregătind o generaţie nouă care prin înţelegerea diversităţii se pregăteşte inclusiv de a face faţă provocărilor viitoare care o aşteaptă la părăsirea şcolii.

Asociația Divers în calitate de organizator dorește să mulțumească pe această cale echipelor participante și tuturor celor care i-au sprijinit de a lungul fazelor anterioare ale concursului pentru dedicație și voluntarism. Acest concurs  dorește să promoveze cunoașterea și acceptarea diversității și implicit să inițieze o mișcare în acest sens în fiecare comunitate locală. Finaliștii concursului sunt de fapt ambasadorii de success a diversității propriilor comunități.

Vă invităm să participați ca spectatori la proba creativ artistică a concursului în data de 27 și 28 mai 2016 în Amfiteatrul Colegiului Național ”Gheorghe Roşca Codreanu” între 9.30 și 14.00”, au precizat organizatorii evenimentului.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Susține-ne pagina https://www.facebook.com/bdbnews.ro cu un LIKE !


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background