Controale și sancțiuni pentru firmele de panificație și producătorii agricoli

Written by on octombrie 14, 2015

Poliția Română acționează permanent pentru combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul operaţiunilor economice cu produse cerealiere şi de panificaţie.

În ziua de 13 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat o nouă acțiune de verificare a activităţii agenţilor economici şi persoanelor fizice, în legătură cu modul de comercializare a produselor agricole, de patiserie şi panificaţie, pentru  protejarea populaţiei împotriva unor practici ilicite. Verificările au avut în vedere și legalitatea efectuării transportului de mărfuri și respectarea normelor în vigoare privind traficul rutier.

Activitățile de control au fost efectuate în zona  piețelor din municipiile Vaslui, Bârlad, Huși și orașului Negrești. La acţiune au participat și poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică.

Polițiștii au efectuat controale la 46 agenți economici care desfășoară activități în acest domeniu și la 50 producători agricoli individuali.

În urma controalelor, polițiștii au constatat 3 infracțiuni, dintre care: 1 infracțiune de evaziune fiscală, 1 infracțiune de fals în înscrisuri sub semnătură privată și 1 infracțiune de uz de fals.

„De asemenea, poliţiştii au aplicat 38 sancţiuni contravenţionale, dintre care 24 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, 12 la Legea 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol şi 2 la alte acte normative. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 17.800 lei”, au declarat reprezentanții IPJ Vaslui.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background