Control judiciar pentru suspecții de viol din cauza cărora șeful Poliției Bârlad a fost încătușat

Written by on October 13, 2016

Magistrații de la Judecătoria Bârlad au decis miercuri, 12 octombrie, să ridice măsurile de arest preventiv și respectiv, arest la domiciliu, suspecților de viol din dosarul în care este cercetat și cms.șef Vasile Chelaru și să le înlocuiască cu control judiciar.

Decizia nu poate fi pusă în aplicare însă, deoarece procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad au depus contestație, iar Tribunalul Vaslui va stabili un termen de judecată pentru săptămâna viitoare. Dacă și magistrații vasluieni vor susține hotărârea celor de la Bârlad, decizia va fi pusă în aplicare de îndată.

Cristian Butnaru se afla în arest preventiv din luna iunie a acestui an, iar Marian Ghintuială în arest la domiciliu.

Cei doi sunt acuzați că anul trecut au sechestrat și violat o minoră de 17 ani, din localitatea Gherghești. Conform rechizitoriului, minora a fost ademenită de Cristian Butnaru și dusă în apartamentul lui Marian Ghintuială unde a fost violată.

În luna iunie a acestui an, procurorii l-au reținut pe psihologul Ionel Brătianu și l-au prezentat în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru infracțiunea de favorizare a infractorului. În referatul întocmit de procurori, se arată că acesta, în calitate de expert judiciar ar fi întocmit o expertiză prin care fi indus organelor de anchetă concluzia că minora ar fi fost de fapt de acord să întrețină de bună-voie relații sexuale cu inculpatul Cristian Butnaru. Judecătorii bârlădeni au decis cercetarea sa în stare de libertate.

La începutul lunii septembrie, șeful Poliției Bârlad, cms.șef Vasile Chelaru era reținut de procurori și prezentat în fața completului de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru favorizarea infractorului. În referatul prezentat judecătorilor se menționa că șeful Poliției ar fi dat indicații unui ofițer de caz care se ocupa de dosarul de viol, să întocmească o adresă către șeful CPRUCANE Bârlad, pentru depunerea unui raport de expertiză psihologică. De asemenea, el a mai fost acuzat de abuz în serviciu, instigare la fals intelectual și instigare la delapidare. Cms.șef Vasile Chelaru a fost reținut 24 de ore, însă judecătorii au decis cercetarea sa în stare de libertate.

Dacă avocații apărării vor obține anularea măsurilor judiciare asupra celor doi inculpați, Cristian Butnaru și Marian Ghintuială, vine și întrebarea dacă nu cumva magistrații au făcut primul pas în a repara o eroare judiciară care a costat carierele unui psiholog și a șefului Poliției Bârlad.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Susține BunăDimineațaBârlad pe Facebook cu un LIKE !


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background