Cum se aleg Președinții de stat!? Explicația INCREDIBILĂ de pe un site de promovare turistică!

Written by on mai 27, 2018

Pentru turiștii care vin sau trec prin Bârlad și care nu găsesc locația Centrului de Promovare Turistică, trebuie să știe că există și varianta online, adică un website pe care sunt trecute toate atracțiile și informațiile de interes din zonă. Cu… unele greșeli, gramaticale și de orientare.

Construit (pe structură din lemn) în anul 2015 cu destinația de Centru de Promovare Turistică, infochioșcul care a costat 629.000 de lei din care 515.000 de lei din fonduri europene, are în gestiune și o variantă de informare online.

Ca un adevărat portal de informare turistică, turismbarlad.ro (pagina web a Centrului de Promovare Turistică) conține o cantitate considerabilă de informații – de la monumente istorice ce pot fi vizitate și până la locațiile care vă pot oferi cazare în micul nostru oraș.

Ce n-am înțeles noi, este de ce la acel infochioșc nu se suplimentează numărul de angajați (!?). Pentru că la fluxul constant și foarte mare de turiști care calcă pragul acestei locații, greșelile gramaticale și de orientare vor rămâne necorectate foarte mult timp de acum încolo. Altfel spus, nu am găsit o explicație plauzibilă pentru care respectivele greșeli nu au fost îndreptate, la trei ani de la intrarea în uz a variantei online de informare. Decât că personalul nu mai poate face față valului mare de turiști și că atribuțiile sunt prea multe (!?).

CUM SE ALEG PREȘEDINȚII UNEI ȚĂRI. (dacă n-ar fi de râs, ar fi de plâns)

În secțiunea Monumente – Case Memoriale, ajungem la „Casa Gheorghe Ghiorghiu Dej” (varianta corectă e „Gheorghe Gheorghiu Dej)”, unde citim că monumentul se află pe „strada Trtușului”  (fosta stradă Trotuș).

Aflăm cu stupoare că „aici s-a născut Gheorghe Gheorghiu, cunoscut sub numele de Gheorghe Gheorghiu Dej – în calitate de Președinte al României..”.  Așadar, la naștere, fostul președinte, avea trecută pe certificat calitatea de conducător al țării. Lămurire extrem de importantă pentru cei care nu știau cum se aleg președinții…Ca totul să fie complet și să pară mai degrabă un traseu pe care îl parcurgi doar dacă rezolvi enigme, locația Casei Memoriale  este dată pe strada Traian (str. Trotuș se află în zona Confecții, iar strada Traian în zona Podeni).

Ar fi mai multe greșeli de semnalat, dar îi lăsăm pe „numeroșii” și „ocupații” angajați ai Centrului de Informare Turistică să le găsească și să le corecteze. Chiar și în timpul diverselor evenimente la care participă, lansări de carte, concerte de vioară și pian, etc. . Sau poate includ pe lista obiectivelor de vizitare și Mica Veneție (n.r. Gura Leului), Jamaica (n.r. – ghetourile din zona muzeului) și zonele cu faună bogată (n.r. – cartierele cu maidanezi). Să fie completă batjocura și astfel, vreun turist adevărat măcar să înțeleagă totul e o „strategie de marketing verry funny”.

Totuși, vă promitem ca dacă nu le găsiți repede, vă mai scoatem încă o dată la tablă, să vă facem de râs. Indiciu: 29 de greșeli. Start cronometru.

LATER EDIT. – 28 mai 2018. – La 24 de ore de la publicarea acestui material, au fost corectate doar erorile semnalate.


Dacă vrei să fii la curent cu cele mai importante știri din Bârlad te așteptăm și pe Facebook! Îți mulțumim că urmărești materialele realizate de bdbnews.ro. Ne poți susține și TU, distribuind știrile noastre.

În lipsa unui acord scris din partea BDB News, puteţi prelua maxim 250 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background