D. Boroș despre retragerea titlului de cetățean de onoare: „Să ne abținem o perioadă de timp…”

Written by on iulie 11, 2017

În ședința de luni, 10 iulie, consilierii locali din partea PSD au propus un proiect de hotărâre privind retragerea titlului de cetățean de onoare al orașului Bârlad – preotului Cristian Pomohaci – urmare a scandalului sexual în care acesta este implicat. Consilierii PNL nu au fost de acord, susținuți fiind și de primarul Dumitru Boroș.

Contraziceri între taberele politice care formează Consiliul Local, după ce social-democrații au propus să-i fie retras preotului Cristian Pomohaci titlul de cetățean de onoare, asta după ce pe internet a apărut o înregistrare audio în care acesta din urmă i-ar fi făcut avansuri sexuale unui minor. Liberalii bârlădeni au ținut să precizeze că nu este absolut necesar să se țină cont de aparițiile unor probe audio prin anumite tabloide și că indicat ar fi să se facă apel la răbdare.

SURSE JUDICIARE: FAPTA PREOTULUI POMOHACI ESTE PRESCRISĂ

Susținător al consilierilor liberali a fost și primarul, av. Dumitru Boroș, care a îndemnat la abținere, pentru o perioadă de timp. El a mai spus că în lipsa unei condamnări penale, nu ar fi indicat acest demers. Ceea ce este puțin probabil să se întâmple, procurorii care instrumentează dosarul lui Cristian Pomohaci având în acest moment o singură „piesă” lipsă: declarația tânărului a cărui voce apare în respectiva înregistrare și care, conform unor surse din media centrală, s-ar afla în Germania.

Dacă acesta va fi audiat și se va stabili că întradevăr înregistrarea ar fi fost făcută în urmă cu cinci ani, procurorii nu vor avea decât să emită soluția de neînceperea urmăririi penale din cauza prescrierii faptei. Și în acest caz, fără o condamnare penală, conform „apărătorilor” liberali din Bârlad, preotul Pomohaci ar continua să se bucure de acest privilegiu de cetățean de onoare, chiar dacă legăturile sale cu orașul nostru sunt nule.

Reamintim că titlul de cetățean de onoare l-a primit în anul 2012, la inițiativa primarului Constantin Constantinescu, motivarea sa fiind  că preotul a cântat pro-bono la anumite manifestări organizate de Primăria Bârlad. Surse apropiate edilului de la acea vreme susțin însă contrariul, că preotul era plătit de fiecare dată, pentru fiecare reprezentație.

ARHIEPISCOPUL DE ALBA IULIA „RECUNOAȘTE” PĂCATUL LUI POMOHACI, LIBERALII BÂRLĂDENI SE FAC CĂ NU VĂD!

După ce în mediul online a apărut înregistrarea compromițătoare, Arhiepiscopul Ortodox de Alba Iulia a făcut o declarație tranșantă: „Eu sunt tare supărat pe acest preot care îmi produce suferință de mai mult de patru ani de zile. El are foarte multe abateri și deși a promis că se îndreaptă, nu s-a ținut de cuvânt.  Aveam dosarul pregătit pentru caterisirea preotului Pomohaci, dar nu ne-am grăbit pentru că am crezut că se îndreaptă.”

PARADOX: AV. BOROȘ ÎL „APĂRA” PE POMOHACI, LA ORA LA CARE PE TELEVIZIUNILE CENTRALE UN ALT PREOT ÎL ACUZA!

În ziua în care primarul Dumitru Boroș îi lua apărarea preotului Pomohaci și făcea apel la răbdare, pe televiziunile centrale apăreau noi probe care îl incriminau și mai tare pe slujitorul bisericii. Un preot susține că a întreținut de mai multe ori relații sexuale cu preotul-solist, acesta prezântând televiziunilor și probe constând în mesaje scrise, poze și chiar înregistrări audio.

Proiectul consilierilor social-democrați va trebui să mai aștepte însă până la toamnă, deoarece liberalii au motivat că nu sunt întrunite condițiile de formă privind introducerea sa pe ordinea de zi. Proiectele din CL trebuiesc dezbătute mai întâi de comisiile de specialitate.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tă


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background