De ce sună sirenele miercurea în Bârlad? Iată răspunsul!

Written by on December 6, 2017

Începând cu luna august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10:00 – 11:00, vor fi acționate sirenele de alarmare publică.

Miercuri, 6 decembrie a.c., în intervalul orar 10:00 – 11:00, la Bârlad au sunat sirenele de alarmare publică, motiv pentru care mulți dintre bârlădeni s-au întrebat dacă e un exercițiu ori o situație reală de urgență.

19 aprilie a fost prima dată în acest an când s-au testat sistemele de alarmare sonoră, exercițiu menit să informeze și să familiarizeze populația despre ce înseamnă fiecare sunet al sirenei, în cazul unor situații de mare risc.

În orașul Bârlad, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgenta se găsesc 14 sirene, 5 aparțin  de Sistemul  de  Gospodărire a Apelor (SGA) si 9 sunt in administrarea  Primariei. Pentru SGA locațiile sunt următoarele: liceul „ Al. I. Cuza” – școala profesională, Canton, punct comanda de pe  Epureanu (ALA) , turnul  de manevra Râpa Albastra si canton Râpa Albastra. Celelalte 9 sunt poziționare la IRB, Fabrica de Confecții, Vinalcool, Fepa, Mândra, Școlile generale numărul  6 si 11, blocul S1 de pe strada Siret si Detașamentul de Pompieri.

Ce înseamnă fiecare alarmă în cadrul exercițiului PROCIV 2017

  • Semnalul ALARMĂ la DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.
  • Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.
  • Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.
  • Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de acceaşi intensitate, cu durata de 2 minute.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai importante știri din Bârlad te așteptăm și pe Facebook! Îți mulțumim că urmărești materialele realizate bdbnews.ro. Ne poți susține și TU, distribuind știrile noastre.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background