De meserie asistat social: cu mâna întinsă către stat, cu spatele când e vorba de muncă!

Written by on February 23, 2017

Câți dintre noi nu își doresc să stea acasă și să primească bani? Se pare că pentru o parte dintre bârlădeni, statutul de asistat social „le vine mănușă”  și se împacă de minune cu acesta.

Cel puțin așa reiese din ultimele date furnizate de către Direcția de Asistenta Socială din cadrul Primariei Bârlad.

La aceasta data sunt 709 persoane beneficiare de pe urma Legii 416/2001, privind venitul minim garantat. Dintre aceștia 260 sunt copii și 449 sunt adulți dar doar 269 sunt considerați apți de muncă și numai (atenție) 185 dintre ei prestează efectiv, adică muncesc.

Alți 180 sunt „ învoiți” de orele de muncă, însă primesc bani lunar.

Bineînțeles ca exista si scutiți medical, sunt 67  care au certificat eliberat de comisia de expertiză prin care se atestă că nu pot munci întrucât au gradul I și II de invaliditate (63) ori adeverințe eliberate de medicii specialiști (patru). În acest ultim caz, adeverințele sunt eliberate pentru cel mult trei luni din an, pentru intervenții chirurgicale.                                                                                                         

In rândul asistaților sociali intalnim si persoane care nu au muncit o ora in viata, care au trecut de vârsta de pensionare fără sa aibă un loc de munca. Aici se încadrează 66 de persoane!

În ceea ce privește banii alocați de la bugetul local pentru asistații bârlădeni  89.900 de lei pleacă spre 310 familii . În funcție de numărul solicitărilor și de gravitatea situației, alți aproximativ 2.000 de lei pot fi alocați  ca ajutoare de urgență. Si drepturile lor nu se opresc aici!  Alte sute sau mii de lei se pot aloca familiilor asistaților sociali care decedează, cu titlu de ajutoare de înmormântare.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background