Doi bărbați care cumpărau alcool cu bani falși, reținuți de DIICOT

Written by on September 8, 2016

Ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi și Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui, au efectuat patru percheziții domiciliare în Bârlad și Galați.

Din cercetările efectuate rezultă că începând cu luna mai 2016, inculpații Dura Stelea și Dura Lucian-Vasile  împreună cu o altă persoană, au constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii de infracţiuni din sfera falsificării de monedă, fiind identificate bancnote contrafăcute de 50 lei și 100 de lei.

Inculpații cumpărau băuturi alcoolice de la diferite persoane fizice, folosind ca mijloc de plată bancnote  falsificate de 50 lei și 100 de lei.

Prejudiciul estimat este în sumă de 8600 lei.

„Procurori din cadrul DI.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților Dura Stelea și Dura Lucian-Vasile pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, punerea în circulaţie de valori falsificate și înşelăciune”, se arată în comunicatul remis de procurori.

Inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Susține-ne pagina https://www.facebook.com/bdbnews.ro cu un LIKE !


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background