„Domnule prim-ministru! Vă facem cu mâna!”

Written by on februarie 17, 2017

O mână inimoasă de romani care lucrează in Belgia au găsit un mod inedit de a-l întâmpina la Bruxelles pe primul ministru Grindeanu. Cu pancarte pe care se puteau citi mesaje precum: „Les miserables”, „#rezist”, „have some dignity, Grindi”, aceștia au protestat in fata Parlamentului European.

Printre ei s-a aflat si bârladeanca Ramona Strugariu, consilierul unui europarlamentar roman. Aceasta a impartasit pe pagina personală gândurile si motivația acestui gest (n.r. genial).

„M-a prins, pe ultima suta de metri a protestului, o ploaie din aia, de m-a facut fleasca. Ma gandeam, in viata mea n-am stat in ploaie sa intampin un barbat, da’ m-am dus pentru Grindeanu, si m-as mai duce ori de cate ori e nevoie. Stiu ca mizeria continua, am aflat de amenzi, de presiuni, de intimidari, de tot circul asta cu doua fete, una care suna frumos pentru Bruxelles si alta care se pregateste in liniste, acasa.

Dar ascultati aici: sa nu va fie frica. Nimeni, pe fata pamantului, nu are dreptul sa ii ia unui om libertatea de exprimare, atata timp cat el o foloseste pasnic si curat. Asta e lectia cea mai importanta de acum. Oamenii au un cuvant de spus despre felul in care sunt guvernati. Oriunde, oricand. Pe ploaie, pe zapada, cu copii, cu pisici, cu ce vor ei. Suntem multi aici care va sustinem in toate felurile in care, omeneste, o putem face.

Sunt multi oameni care au venit sa imi spuna: noi nu putem fi la televizor sau in fata, cu pancarta in mana, dar suntem trup si suflet pentru oamenii din Romania si pentru o guvernare curata. Asta ca sa stiti ca mesajul celor cateva zeci de oameni veniti astazi in fata Consilului si a Comisiei vine din toate directiile, de la romani si de la alte nationalitati, din inima si cu mandrie pentru tot ce faceti. #rezistam”.”

Ramona Strugariu s-a născut la Barlad are 37 de ani iar de 7 ani locuiește in Belgia. Este unul dintre românii cu inimă mare, care s-au mobilizat incredibil pe Facebook pentru a ajuta victimele incendiului de la Colectiv, trimise în Belgia pentru tratament. A absolvit Facultatea de Drept a Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Apoi a urmat aici un master în drept european. Înainte să plece din țară, a fost jurist și manager de proiect în programe internaționale de sprijin pentru România, cu accent pe zone defavorizate și sărace – asistență juridică, financiară, promovarea educației și reintegrare socială.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background