Dosare penale pentru infracțiuni rutiere

Written by on mai 4, 2016

Cinci persoane sunt cercetate de polițiști pentru comiterea de infracțiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, fapte prevăzute de Codul Penal.

Polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene l-au oprit în trafic pe S. Ștefan, de 59 de ani, din comuna Ștefan cel Mare în timp ce se deplasa cu autoturismul pe D.N 15 D pe raza localității de domiciliu. În urma testării acestuia cu aparatul alcootest a rezultat o valoare de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.


De asemenea, polițiști din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene l-au depistat în trafic pe G. Dorel, de 48 de ani, din sat Popeni comuna Zorleni. Acesta se deplasa cu autoturismul pe D.N 24 A, pe raza comunei Zorleni deși consumase băuturi alcoolice.  Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la Spitalul municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.


Polițiști din cadrul Biroului Rutier Vaslui, efectuând serviciul de supraveghere și control al traficului rutier pe strada Libertății din municipiul Vaslui, l-au identificat pe T. Constantin, de 57 ani, care conducea autoturismul deși anterior consumase băuturi alcoolice. Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.


Polițiștii Postului de Poliție Tutova au întocmit dosar penal pe numele lui P. Vasile, de 36 ani, din comuna Ivești. Acesta a fost implicat într-un accident de circulație, petrecut pe raza comunei Tutova, soldat cu pagube materiale. P. Vasile a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând valoarea de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital unde i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.


B. Cristian, de 30 ani, din comuna Văleni, a fost oprit în trafic de polițiști din cadrul Secție de Poliție Rurală 2 Vaslui care efectuau serviciul de patrulare pe  raza localității Văleni. Acesta se deplasa cu autoturismul pe raza localității de domiciliu având o îmbibație alcoolică de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.  B. Cristian a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice. Mai mult, în urma verificărilor efectuate în baza de date privind deținătorii de permise auto s-a stabilit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.


Pe numele acestor persoane au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge și conducere fără permis.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background