Educație rutieră – Educație pentru viață

Written by on iunie 2, 2015

La  sfârşit de săptămână, pentru a marca ziua de 1 Iunie, Ziua Internaţională a Copilului, elevii de la mai multe unităţi de învăţământ din judeţ  au participat la mai multe întreceri în care şi-au demonstrat cunoştinţele rutiere.

La Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” din municipiul Vaslui,  a avut loc etapa judeţeană a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”, organizat de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean.

În acest an, la concurs au participat 4 unităţi şcolare gimnaziale şi 4 unităţi şcolare liceale din judeţul Vaslui, reprezentate de echipaje compuse din câte 2 elevi.

Copiii au avut de parcurs patru probe, dintre care trei practice şi una teoretică. Astfel, elevii de gimnaziu au participat la două probe practice, parcurgând un traseu de îndemânare cu bicicleta în poligon şi un altul prin care au demonstrat respectarea regulilor de circulaţie în parcul şcoală. Liceenii au participat la alte două probe: una teoretică, în vederea verificării cunoştinţelor în domeniul rutier pe bază de chestionar şi proba de arbitraj, în vederea identificării abaterilor de la respectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti în parcul şcoala.

Concurenţii au fost susţinuţi de ACR – filiala Vaslui, care, alături de organizatori, le-au oferit premii constând în diplome, hărţi şi pliante.

Clasamentul la proba în poligon a fost:

Locul I: Iancu Iosif, elev al Şcolii gimnaziale „Dimitrie Cantemir” Vaslui;

Locul II: Branici Teodor, elev al Şcolii gimnaziale „Mihail Sadoveanu” Huşi;

Locul III: Ciobanu Andrei, elev al Şcolii gimnaziale „Mihai David” Negreşti

               şi Dragomir Ionuţ, elev al Şcolii gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad.

 

Cei mai buni la proba de cunoaştere a regulilor de circulaţie în „parcul şcoală” au fost:

Locul I: Iftode Ştefania, elevă a Şcolii gimnaziale „Dimitrie Cantemir” Vaslui;

Locul II: Păsărică Cosmin, elev al Şcolii gimnaziale „Mihail Sadoveanu” Huşi;

Locul III: Constantinescu Ianis, elev al Şcolii gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad şi Hânceanu Patricia, elev al Şcolii gimnaziale „Mihai David” Negreşti.

 

Proba de arbitraj a avut următorul clasament:

Locul I: Creangă Corina, elevă a Liceului „Ioan Popescu” Bârlad;

Locul II: Codrianu Alexandru, elev al Liceului „Emil Racoviţă” Vaslui;

Locul III: Neagu Florin, elev al Liceului „Cuza Vodă” Huşi şi Cernătescu Bogdan, elev al Liceului „Nicolae Iorga” Negreşti.

 

Cele mai multe puncte la proba de chestionar au obţinut:

Locul I: Munteanu Andi, elev al Liceului „Emil Racoviţă” Vaslui;

Locul II: Toma Miruna, elev al Liceului „Ioan Popescu” Bârlad;

Locul III: Ungureanu Florin, elev al Liceului „Nicolae Iorga” Negreşti şi Trofin Radu Ionuţ, elev al Liceului „Cuza Vodă” Huşi.

În luna iulie a.c. se va desfăşura faza naţională a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”, la care judeţul Vaslui va fi reprezentat de echipajul format din elevii Şcolii gimnaziale „Dimitrie Cantemir” Vaslui şi Liceului „Emil Racoviţă” Vaslui.

„O altă activitate destinată elevilor s-a desfăşurat la Sala Sporturilor din municipiul Vaslui. Elevi de la şcolile gimnaziale din municipiul Vaslui şi din comunele arondate au participat la întrecerea „CUPA 1 IUNIE” la ciclism. Activitatea a fost organizată de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui, Direcţia pentru Sport şi Tineret Vaslui şi Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” din municipiul Vaslui. Câştigătorii au primit diplome şi medalii.

 

Aceste competiţii sunt organizate în scopul formării comportamentului rutier responsabil, care să conducă la prevenirea producerii accidentelor de circulaţie în rândul elevilor din învăţământul preuniversitar”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background