Facturi comerciale falsificate depistate în Vama Albiţa

Written by on iulie 15, 2016

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa Albiţa – I.T.P.F. Iaşi împreună cu inspectori vamali au descoperit, ascunse într-o geantă de voiaj, 8 facturi comerciale falsificate.

Joi, 14 iulie a.c., în jurul orei 04.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru a intra în ţară, Ivan D., cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 53 de ani, conducând un autocar marca Mercedes, înmatriculat în România, cursă ocazională pe relaţia Republica Moldova – Italia.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autocarului, ocazie cu care, echipa comună de control a descoperit, într-o geantă de voiaj, 8 facturi comerciale care aveau aplicate ştampile cu inscripţia TAXFREE.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea facturilor depistate, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că ştampilele aplicate pe respectivele facturi nu îndeplinesc elementele de siguranţă ale unora autentice”, informează Poliția de Frontieră.

Cu privire la cele constatate, Ivan D. a declarat că a preluat geanta de voiaj, în care au fost descoperite înscrisurile, de la oficiul unei firme de transport din municipiul Chişinău, fără a avea cunoştinţă despre proprietarul acesteia. De asemenea, acesta a mai precizat că nu cunoaşte date despre facturile falsificate şi destinaţia lor.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificare de instrumente oficiale.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Susține-ne pagina https://www.facebook.com/bdbnews.ro cu un LIKE !


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background