FOTO. Trei bârlădeni arestați pentru spargeri la magazine de bijuterii din Spania

Written by on August 9, 2017

O anchetă comună a polițiștilor români și a celor din Spania, a dus la identificarea și arestarea a trei bârlădeni suspectați pentru mai multe furturi din orașele spaniole Madrid și Guadalajara. Cei trei făceau parte dintr-o grupare care spărgea magazine de bijuterii.

În total au fost efectuate cinci arestări, dintre care două în Spania, a încă doi cetățeni români. Cei trei bârlădeni sunt acuzați că făceau parte dintr-o grupare care fura din magazinele de bijuterii, în care intrau prin tehnica denumită de polițiștii spanioli, „butron”. Altfel spus, gruparea pătrundea în interiorul magazinelor prin spargerea pereților sau prin străpungerea podelelor. Pentru a face asta, suspecții închiriau spații în vecinătatea acestora sau intrau prin efracție în subsolurile acestora.

Imediat după fiecare lovitură, membrii grupării reveneau în Bârlad, unde ascundeau sau valorificau bunurile furate. Cei cinci români sunt suspectați că au dat mai multe spargeri în perioada 2015 – 2017. După constituirea și finalizarea unei comisii rogatorii, agenții de la Poliția Națională Spaniolă au venit la Bârlad, unde, cu sprijinul Poliției Române i-au localizat și arestat pe trei dintre autori. Două zile mai târziu, în baza probelor adunate la Bârlad, au fost identificați și ceilalți doi făptași aflați pe teritoriul Spaniei.

Cel mai probabil, autoritățile spaniole vor cere extrădarea celor trei bârlădeni pentru finalizarea cercetărilor și trimiterea lor în judecată. La finalul procesului, dacă vor fi condamnați la închisoare cu executare, cetățenii români au dreptul prin lege să ceară transferul într-un penitenciar din România, unde să-și execute pedeapsa.

ARTICOL ÎN CURS DE ACTUALIZARE…


Îți mulțumim că urmărești materialele realizate de BDB News.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background