Fugarul care a tâlhărit o familie din Spania, a ajuns în arestul poliției

Written by on ianuarie 10, 2017

Cătălin Lihor, în vârstă de 37 de ani, pe numele căruia a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă, a fost preluat de polițiștii de investigații criminale și condus în vederea executării pedepsei în arestul IPJ Vaslui. Bărbatul fusese dat în urmărire națională și internațională.

Pe 12 septembrie 2016, Poliţia municipiului Bârlad a fost sesizată de o femeie, în vârstă de 36 de ani, care a afirmat că în după-amiaza acelei zile, în timp ce se afla la serviciu, în calitate de operator al unei săli de jocuri din municipiul Bârlad, un tânăr necunoscut i-a sustras 9.000 de lei dintr-un sertar al localului. Femeia a părăsit imobilul respectiv pentru a cumpăra produse alimentare de la un magazin din apropiere.

Polițiștii Biroului de Investigații Bârlad au demarat cercetări, iar în urma investigaţiilor efectuate au identificat persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind Cătălin Lihor, de 37 de ani, domiciliat în comuna Banca. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

După comiterea faptei, bărbatul s-a sustras cercetărilor, părăsind teritoriul României. Ultima dată prezența i-a fost semnalată în Spania, de un cuplu de români care l-au primit în casă în noaptea de revelion, acestora făcându-li-se milă de el pentru că dormea într-o baracă dintr-un șantier.

Profitând de bunătatea cuplului de români din Madrid, Cătălin Lihor s-a trezit în toiul nopții și i-a lăsat pe proprietari fără două telefoane mobile, un laptop, o tabletă și economiile fetiței. Proprietarii l-au reclamat la poliție după care au postat și pe facebook fotografii cu cel care i-au prădat.

Urmare a probatoriului administrat de polițiști, Judecătoria Bârlad a emis pe numele lui Cătălin Lihor mandat de arestare preventivă în lipsă, bărbatul fiind dat în urmărirea națională și internațională.

Pe 08 ianuarie a.c., Cătălin Lihor a fost identificat de polițiștii de frontieră în Vama Nădlac. Acesta a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Vaslui, care l-au condus în arestul I.P.J Vaslui.

Citește și TUPEU DE NESIMȚIT: A FURAT DE LA CEI CARE I-AU OFERIT O MASĂ CALDĂ ȘI UN ADĂPOST


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background