Lei moldovenești falși descoperiți asupra unui tânăr in Vama Albița

Written by on October 23, 2015

Politistii de frontieră din P.T.F. Albita si inspectorii vamali au depistat, intr-un autocar cu pasageri care venea din R. Moldova, un tânăr care avea peste 80 de pachete de tigari ascunse pe corp. Continuând verificările, asupra tânărului au fost descoperite 21 bancnote de 200 lei moldovenesti, cu aceeasi serie, care s-au dovedit a fi false.  

In ziua de 23 octombrie a.c., in jurul orei 03.00, la P.T.F. Albita/ judetul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, pentru a intra in tara, in calitate de pasager al unui autocar, cetateanul roman G.F., in varsta de 31 de ani.

In baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra mijlocului de transport si persoanelor, ocazie cu care, echipa comuna de control, formată din politisti de frontieră si lucrători vamali, a descoperit ascunse si nedeclarate, pe corpul barbatului, 89 pachete tigari, cu timbru de acciza R. Moldova. Totodata, s-a stabilit ca tanarul avea asupra sa suma de 4.200 lei moldovenesti (21 bancnote in cupiura de 200 lei), toate bancnotele avand aceeasi serie.

„Lucrătorii politiei de frontieră au procedat la efectuarea de verificari suplimentare, in urma cărora au constatat că bancnotele nu indeplinesc elementele de siguranta ale unor bancnote autentice, acestea fiind false.

Cu privire la cele constatate, G. F. a declarat că in urmă cu câteva zile a gasit in Piata Centrala a municipiului Chisinau 25 bancnote lei moldovenesti, din care a aruncat 4 bancnote fiindca erau ude si murdare si ca pe celelalte 21 de bancnote le-a pastrat, desi a intuit că sunt false, fiindu-i teamă sa le predea autoritătilor competente din R.Moldova”, a precizat Irina Mirica, purtătorul de cuvânt al P. F. Vaslui

Conform prevederilor legale, a fost luata masura retinerii tigaretelor in valoare de 396 lei si sanctionarea contraventionala a persoanei cu amenda in valoare de 5.000 lei.

Pe numele tanarului, politistii de frontiera au intocmit dosar penal pentru săvârsirea infractiunii de detinere de monedă straina falsificată.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background