Loc de muncă vacant, plătit ca în Occident: 2.000 de euro la Reiser S.A.

Written by on June 6, 2017

„Cine împarte, parte își face” este proverbul care se potrivește de minune la Reiser S.A.Bârlad. Fără prea multe explicații si mediatizarea corespunzătoare, se scoate la concurs postul de director al acestei societăți.

Anunțul a fost publicat, doar, pe site-ul societății (câți dintre bârlădeni cunosc faptul că aceasta este în tendințe, deși la capitolul actualizări stă extrem de prost?!?) si, atenție, in două publicații cu specific economic.

Încă de la înființarea Reiser SA, aflată in subordinea Consiliului Local Bârlad , un singur om a fost director –  Florin Ghenghea. Membru marcant PSD, fiica acestuia a fost cununată de Adrian Solomon , iar mai apoi nepoțica acestuia a fost botezată de deputatul social-democrat.

CONCURS DE OCHII LUMII?  

O simpla citire  a anunțului de concurs ridica suficiente semne de întrebare. Cei care își doresc să primească frumosul salariu de 9500 de lei la care se adaugă  bonusuri, trebuie sa îndeplinească anumite condiții. Astfel aceștia trebuie sa aibă cetățenie romană, stare de sănătate corespunzătoare, atestata pe baza de documente medicale, sa nu fi fost destituit din functie publica sau nu i-a încetat CIM pentru motive disciplinare in ultimii 5 ani, nu a desfășurat activitate de poliție poliția definita de lege.

La condiții specifice, iată ce găsim: studii superioare tehnice de lunga durata in domeniul construcțiilor( n.r. pura coincidenta ca Florin Ghenghea este inginer), specializare CCIA, specializare CFDP, specializare IC, experienta in administrație/ management a unor societăți comerciale cu acelaș obiect de activitate ( alta stranie coincidenta) de minim 5 ani, cunoașterea limbii engleze mediu-scris / vorbit ( adică trebuie sa știi o limba de circulație internațională când semnezi statul de plata sau când te aprovizionezi cu consumabile de 1.072.127 lei).

CONCURS DE VITEZA LA DEPUNEREA DOSARELOR.

 Doar la Barlad candidații trebuie sa aibă o buna condiție fizica pentru a se putea înscrie la concurs! Doar DOUA ORE au la dispoziție sa își depună actele . Așadar , pe data de 21 Iunie , între orele 08-10 depunerea dosarelor de candidatura in plic sigilat. In aceeași zi , dar între orele 14-16 se analizează dosarele. Pe 22 Iunie la ora 9 se vor comunica rezultatele Selecției dosarelor la sediu sau pe site-ul Reiser-ului. Pe 23 Iunie între orele 9-11 se primesc contestațiile, între 12-14 analiza contestațiilor si răspuns petenți, la ora 15 va avea loc interviul. Pe 26 Iunie între orele 10-11 anunțarea rezultatelor si primirea contestațiilor, de la 12-16 analiza si răspuns la contestații, iar pe 27 Iunie la ora 9 se va afla noul / vechiul director de la Reiser.

1 MILION DE DOLARI CIFRA DE AFACERI A REISER SA. PE 2016.

Peste un milion de dolari a avut ca cifra de afaceri Reiser SA in 2016 si așa se explica „ bătaia” pentru un loc in Consiliul de Administrație sau in Adunarea Generală a Acționarilor. Anul trecut s-au efectuat următoarele plăti, in conditiile in care si in multinaționalele nu se pot lauda cu asemenea lefuri. 

– cheltuieli conducator unitate – 114.348 lei ;

– cheltuieli CA+AGA- 123.598;

– câștig mediu lunar salariat cu carte de munca 3289 lei ( in conditiile in care câștigul in zona Moldovei, conform Institutului Național de Statistica era de 1552 lei, aceștia primesc aproape dublu salariu). Cat un profesor debutant sau un funcționar la Primărie.

– participarea salariaților la profit – 60.593 lei ( adică au fost recompensați muncitorii pentru munca depusă).

-participarea administratorilor la profit – 13.679.

– dividende de plata către CLM Barlad -227.986;

– cheltuieli cu primele reprezentând participarea salariaților la profit – 78.771 lei,

– participarea conducerii societății la profit – 18. 178.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background