Maidanezii din Bârlad au mai făcut o victimă!

Written by on January 11, 2017

Nu trece o zi fără ca un bârlădean sa nu cada victima colților cățeilor fără stăpân. O fotografie postata pe rețeaua de socializare a stârnit un val de comentarii inumane.

Ionuț Barbascu, fiul victimei, făcea un apel la edilul șef Boros si la reprezentanții serviciului de ecarisaj sa ii strângă de pe străzi. In sprijinul declarațiilor, acesta a postat poza mamei sale, muscata de picior, in zona Școlii Generale nr-9.

Imediat au început sa apara si comentariile, multe dintre acestea îndemnând la violenta. Satul de aceasta situație, Daniel Defoe scrie: „l-am informat pe primar sa ia măsuri si văd ca se face ca ploua. I-am promis ca ii prind si ii pun gâturile tăiate pe biroul lui”. Un alt bârlădean comentează: „nu vezi niciun iubitor de caini cu o matura sau un faras in mana! Sa-i pupe-n fund, iar noi sa actionam in asa fel incat sa nu ne mai pandeasca ,,bucuria”‘ de a face antirabice!”

Valul de critici nu se oprește aici, o doamna scrie: „nu imi vine sa cred ca mama mea a patit asa ceva!!! Eu stau exact in aceasta zona si este plin de caini! Pai am ajuns sa ne fie frica sa ducem gunoiul sau sa mergi pe strada!! Trebuie sterilizati si toti cainii periculosi dusi in adaposturi!! Ce ma deranjeaza cel mai tare cand vin hingherii oamenii sar imediat pe ala nu il lua, etc si se ajunge ca tot pe strazi sa umble cainii!! Luati-i in casa frate!! Si eu am caine da il tin in curte nu pe strada!”

In plină campanie electorală, primarul Boros la brat cu deputatul Olteanu, anunța cu surle si cu trâmbițe ca adapostul poate găzdui 300 de patrupede. Spațiul a fost amenajat de către administrația locală în zona de nord a orașului, la Serele Primăriei și va adăposti un număr dublu de animale față de vechiul amplasament. ʺSunt bucuros că le pot da bȃrlădenilor o veste bună în ceea ce privește problema cȃinilor comunitari, problemă pe care mi-au semnalat-o, în repetate rȃnduri, oameni de toate vȃrstele. Vorbim nu numai de spații împrejmuite, ci și de cuști din lemn amplasate în fiecare țarc. Amenajarea unui padoc modern la Bȃrlad a fost un obiectiv pe care mi l-am propus încă din luna iunie. Dar, nu am fi putut să începem să strȃngem cȃinii fără stăpȃn de pe străzi fără să avem un spațiu corespunzător în care sǎ îi adăpostim. Sper ca, pȃnă la Sărbătorile de iarnă din acest an, să fie capturați cȃt mai mulți cȃini comunitari de pe străzile orașului , pentru ca bȃrlădenii să se poată simți în siguranță, așa cum e firesc într-un oraș civilizatʺ, declara primarul Dumitru Boros. Afirmatia era facuta pe data de 5 Decembrie, între timp au dispărut pozele cu adăpostul de pe pagina de facebook a edilului. Cateii, nu, se afla in continuare pe străzi.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background