Minori puși sub control judiciar pentru mai multe tâlhării

Written by on July 15, 2015

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale au reținut trei minori care au săvârșit mai multe infracțiuni de tâlhărie, în perioada februarie – iulie 2015. Față de aceștia a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.

Polițiștii au probat activitatea infracțională a lui D.E., în vârstă de 15 ani, din municipiul Bârlad, cercetat pentru comiterea unei infracțiuni de tâlhărie calificată, a 3 infracțiuni de tâlhărie și a 2 tentative la aceeași faptă, a lui Alexandru C., în vârstă de 16 ani, din municipiul Bârlad,  cercetat pentru 2 infracțiuni de tâlhărie și o tentativă de tâlhărie și a lui Vlad P., în vârstă de 16 ani, din aceeași localitate, pentru 2 infracțiuni de tâlhărie și o tentativă de tâlhărie.

Prima faptă a fost comisă de Vlad P., pe strada Vasile Pârvan, din municipiul Bârlad. Acesta a smuls un telefon mobil din mâna unui minor, în vârstă de 15 ani, pe care l-a amenințat și cu acte de violență.

O altă infracțiune a fost săvârșită în seara de 23.04.2015, când prin exercitarea de acte de violență, D.E. a controlat prin buzunare un tânăr, în vârstă de 18 ani, însă nu a găsit bani. După trei zile, cei doi s-au reîntâlnit pe strada Republicii, iar D.E. l-a deposedat de 7 lei, bani găsiți în buzunarele victimei.

În lunile iunie și iulie a.c., D.E., Alexandru C. și Vlad P. au deposedat sau au încercat să sustragă prin violență, diferite sume de bani de la șase minori, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani.

„În baza probatoriului administrat, polițiștii de investigații criminale i-au reținut pe cei trei minori, aceștia fiind prezentați la data de 14.07.2015 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad. Față de P. Vlad a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 30 zile, iar D.E. și Alexandru C. au fost prezentați la Judecătoria Bârlad, cu propunere de arestare preventivă. Instanța a dispus și față de cei doi măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 30 zile”, au declarat reprezentanții IPJ Vaslui.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background