Nemulțumit. Constantinescu vrea să scape de munca în folosul comunității

Written by on mai 25, 2015

NEMULȚUMIRE. Fostul primar al Bârladului, Constantin Constantinescu, nu este mulțumit de decizia judecătorilor bârlădeni, aceea prin care a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare și 60 de ore de muncă în folosul comunității.

Pe 12 mai a.c., fostul primar al Bârladului a fost condamnat pentru conflict de interese în formă continuată, în anul 2012 aprobând Raportul procedurii de atribuire a unui contract de achizitie publică având ca obiect „Lucrări de execuţie a străzilor din cartierele Deal II, Ţuguiata II, Bariera Puieşti, Complex Şcolar, Trestiana, Extindere Cartier Complex Şcolar” ca fiind cea depusă de Asocierea dintre SC URBAN PROIECT SA şi SC TRANSMIR SRL reprezentată de SC TRANSMIR SRL în calitate de lider al asocierii cu o propunere financiara de 31.999.653,33 lei.

Decizia dată de Judecătoria Bârlad nu era definitivă și putea fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.

Pe 22 mai 2015, în ultima zi când expira termenul mai sus menționat, Constantin Constantinescu a declarat „apel”, urmând ca Tribunalul Vaslui să ia act de contestația depusă și să stabilească un termen de judecată al dosarului în care este judecat acordul de recunoaștere al vinovăției încheiat de omul de afaceri bârlădean cu procurorii ieșeni.

Surse din anturajul fostului edil spun că acesta din urmă a recurs la această modalitate, de a ataca decizia instanței, și pentru că prevederile Codului Penal îi favorizează acțiunea. În cel mai rău caz, fostul primar rămâne la aceeași pedeapsă stabilită de ultima instanță de judecată (n.r. – respectiv Judecătoria Bârlad), pentru că în cazul propriului apel sau recurs, nu se poate crea o situație mai grea. Cu alte cuvinte, poate spera la „tăierea” celor 60 de ore de muncă sau reducerea pedepsei cu suspendare, implicit termenului de încercare, fără a se expune riscului de a-i fi majorată pedeapsa anterior aplicată de primul complet de judecată.


Citește și Fostul primar al Bârladului condamnat la muncă în folosul comunității


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background