Operațiunea „Arbori și arbuști pe domeniul public și privat”, se reia!

Written by on February 28, 2017

Străzi asfaltate, canalizare în toate zonele, trotuare moderne și tot ce vă doriți, e deja realizat în Bârlad! Singurul lucru care lipsea din peisaj: arborii decorativi. Lăsând gluma la o parte deși sunt o grămada de minusuri la capitolul civilizație, consilierii locali alături de primar sunt preocupați de frumos si de mediu.

In cel mai scurt timp se vor planta in jur de  350 de pomi de tei, mesteacăn și magnolie. La ultima ședinta consilierii locali au vizat proiectul de hotărâre privind „Programul de plantări puieți de arbori și arbuști pe domeniul public și privat al Bârladului în anul 2017”.

În expunerea de motive se arată că se are în vedere îmbunătățirea microclimatului urban, a calității aerului și a condițiilor de viață, știut fiind faptul că în orașe construcțiile și suprafațele betonate contribuie la ridicarea temperaturilor și la restricția circulației aerului, respectiv la efectul „insulă de căldură”, iar vegetația – prin efectul de umbră și de creștere a umidității aerului – contribuie la crearea unui mediu mai confortabil.                   

Sa vezi cat de confortabili vor fi arbuștii pentru cei care nu au „cei șapte ani de acasa”.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background