Patru cișmele stradale vor fi amplasate la Bârlad, în parcurile publice

Written by on June 8, 2018

Primăria Bârlad amplasează în aceste zile patru cișmele stradale, câte două în fiecare din parcurile publice din localitate. Pentru achiziționarea lor, administrația a scos din buzunar 5980 lei.

În acest moment, în municipiul Bârlad, în afara puțurilor forate din blocuri, nu există o altă sursă de apă potabilă pentru trecători sau pentru cei care își petrec timpul liber în cele două zone verzi ale orașului: parcul Victor Ion Popa și Grădina Publică. Desigur, există și varianta apei îmbuteliate, comercializată la magazinele din apropiere.

Administrația bârlădeană vine în întâmpinarea sezonului estival cu achiziția a patru cișmele stradale, ce vor fi racordate la rețeaua publică de apă potabilă și le va amplasa după cum urmează:

– două cișmele în parcul „Victor Ion Popa” (în lateralul fântânilor arteziene)

– două în Grădina Publică (una lângă intrarea principală și una la rondul de la intrarea dinspre Fepa)

Reprezentanții primăriei spun că deja se lucrează la amplasamentul acestor cișmele, urmând ca în termen de 2-3 zile să fie funcționale.

Pentru fiecare cișmea s-a plătit 1495 lei. Fiecare fântână de băut este turnată în fontă și este echipată cu clapetă, ceea ce face ca această cișmea să fie una economică și ecologică din punctul de vedere al consumului apei. De asemenea, cișmelele sunt vopsite în câmp electrostatic cu vopsea poliesterică, care asigură o protecție ridicată a suprafețelor.


Dacă vrei să fii la curent cu cele mai importante știri din Bârlad te așteptăm și pe Facebook! Îți mulțumim că urmărești materialele realizate de bdbnews.ro. Ne poți susține și TU, distribuind știrile noastre.

În lipsa unui acord scris din partea BDB News, puteţi prelua maxim 250 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background