Persoanele supravegheate judiciar, în vizorul polițiștilor

Written by on iunie 10, 2015

În acest an, la nivelul județului Vaslui, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 158 de persoane şi au fost înregistrate 7 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară dispuse iniţial, cu alte măsuri.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui a luat măsuri pentru supravegherea persoanelor faţă de care au fost dispuse măsuri preventive, în conformitate cu prevederile Codului de Procedură Penală.

Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse. Polițiștii verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, este sesizată instanţa competentă.

Astfel, în primele 5 luni ale acestui an, la nivelul județului Vaslui, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 158 de persoane.

„Poliţiştii au desfăşurat activităţi specifice faţă de 31 de persoane pe numele cărora a fost dispus arestul la domiciliu și faţă de 127 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Tot în această perioadă, au fost înregistrate 7 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri”, au declarat reprezentanții IPJ Vaslui.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background