Politicienii și-au dat mâna de 1 aprilie: „Împreună pentru Bârlad!”

Written by on April 1, 2016

În prag de campanie electorală pentru alegerile locale, mai mulți politicieni din Bârlad și-au dat mâna și și-au propus să-și dozeze eforturile în folosul comunității.

Cei 26 de ani scurși de la căderea comunismului și care au făcut ca multe investiții din județul Vaslui și municipiul Bârlad să dispară, i-au făcut pe politicienii locali să se întâlnească și să analizeze posibilitățile prin care să pună orașul pe o linie de dezvoltare.

Astfel, în prag de campanie electorală pentru alegerile locale din 5 iunie 2016, reprezentanții locali ai partidelor politice au hotărât ca indiferent cine va fi câștigătorul fotoliului de primar, să colaboreze îndeaproape cu ceilalți candidați. În acest mod, se va lucra în comun la proiecte pentru atragerea fondurilor europene.

Proiecte: Pasaj rutier subteran și pasarele pentru pietoni

Grupul de politicieni care și-a propus o altfel de politică, speră ca în următorii patru ani, orașul Bârlad să capete o nouă față prin proiecte precum cel prin care aleșii locali vor să construiască un pasaj rutier subteran, ca alternativă la șoseaua de centură sau printr-un proiect îndrăzneț care își propune montarea de pasarele la toate trecerile de pietoni din oraș.

„Nu o dată s-au plâns cei care sunt în tranzit  prin Bârlad, dar și șoferii bârlădeni, de trecerile de pietoni prea dese de-a lungul bulevardului Republicii. Prin construcția acestor pasarele, se vrea fluidizarea traficului dar și crearea unui climat de siguranță pentru pietoni. Sperăm ca prin această măsură, să se reducă totodată numărul accidentelor”, a declarat președintele PMR Bârlad.

Autostradă către vest?

De asemenea, politicienii își propun să dezvolte infrastructura și să lege Bârladul împreună cu județul Vaslui, de partea vestică a țării. Deși pare de domeniul fantasticului, politicienii locali spun că orice e posibil dacă există efort comun și voință în accesarea fondurilor europene.

„Ne-am propus ca până în 2027, să demarăm un proiect prin cooptarea altor cinci județe, pentru construirea unui tronson de autostradă ce va lega județul Vaslui de Arad și implicit accesul către Europa va fi mult mai accesibil  pentru eventualii investitori. După cum bine știm, toți marii investitori fug de România tocmai pentru acest motiv, că nu avem autostrăzi care să lege regiunile între ele și care să scadă timpul de tranzit. Avem multe proiecte și credem noi că, numai împreună putem reuși. Sperăm să fim un exemplu și pentru celelalte orașe”, a mai precizat liderul PMR Bârlad.


UPDATE: Acest articol a fost o glumă de 1 aprilie.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background