Polițiști și infractori, în aceeași tabără!

Written by on aprilie 27, 2015

Tribunalul București a decis luni arestarea preventivă a 13 persoane reținute de procurorii DIICOT, suspectate că făceau parte dintr-o grupare specializată în săvârșirea de infracțiuni informatice și spălare de bani.

În megadosarul privind infractiunile informatice, cu un prejudiciu dovedit de 15 milioane de dolari, dar în realitate de peste 39 de milioane de dolari, sunt suspectați că ar fi implicati comisarul sef Cãtãlin Bejinariu, seful Biroului de Infractiuni Criminale din cadrul Politiei Bârlad, a cãrui sotie s-a asociat cu unul din capii retelei, Cordas Marius Ioan, zis “Bebe”, si agentul Mihãitã Lupu, din cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate (BCCO), aflat în subordinea DIICOT.

Agentul Lupu, paznic la oile infractoare!

Mihãitã Lupu, agent la BCCO Vaslui, locuia pe aceeasi scarã cu Gabriel Serban, fiind chiar si cumetri. Lesne de înteles, cum a fost racolat politistul, mare iubitor de masini de teren de tip off-road. Procurorii DIICOT au precizat cã politistii au dat de bãnuit, deoarece în ultimul timp le crescuserã rãu nivelul de trai, aveau masini scumpe, concediile si le petreceau numai în strãinãtate, iar desele iesiri din tarã au devenit suspecte pentru colegii lor, care au început sã-i monitorizeze. Si asa s-a ajuns la gruparea infractionalã. Cã agentul Mihãitã Lupu fãcea parte din organizatia mafiotã condusã de cumãtrul sãu Gabriel Serban, o prezintã chiar procurorii DIICOT în referatul privind propunerea arestãrii preventive a celor 13 inculpati, capii retelei.

“Membrii grupului infractional organizat, detinând mai multe numere de carduri emise de cãtre bãnci din strãinãtate, au efectuat mai multe tranzactii frauduloase, constând în retrageri de numerar pe teritoriul României. Liderul grupãrii analizate, numitul Serban Gabriel, a multiplicat cardurile contrafãcute si le-a înmânat cãtre mai multe persoane din grupare pentru a retrage numerar, atât din mun. Bucuresti, cât si din alte localitãti din tarã. Anterior zilei de 02.12.2013, membrii grupãrii, coordonati de cãtre numitul Serban Gabriel, s-au deplasat în Italia în scopul efectuãrii unor retrageri frauduloase de numerar. Astfel, au plecat din România spre Italia numita Sticlan Mãdãlina Gabriela, concubina numitului Serban Gabriel, cu autoturismul personal cu numãrul de înmatriculare (..) în care a mai urcat fratele acesteia, Sticlean Ionut Adrian. În Ungaria, pe autostrada spre Italia, s-au întâlnit cu Serban Gabriel, care conducea autoturismul cu numãrul de înmatriculare (..) în care se mai aflau Lupu Mihãitã si Chiriac Cristian. În apropiere de iesirea din Ungaria, la o benzinãrie s-au mai întâlnit cu numitul Ghiceanu Bogdan Ionut, care conducea un autoturism având un numãr de înmatriculare neidentificat pânã în prezent si în care se mai aflau Turcanu Andrei si Ioanitescu Paul Mihai. În momentul în care au ajuns în Slovenia, în ziua de 27.11.2013, toti membrii grupãrii s-au cazat la hotelul (..). Acestia au pãrãsit hotelul în data de 28.11.2013, cu destinatia Milano, Italia, plecând cu cele trei autoturisme mentionate anterior. Tot în aceastã perioadã, respectiv pe data de 30.11.2013, au fost identificate operatiuni frauduloase efectuate cu carduri bancare fraudate emise de Banca (..) Puerto Rico, la un ATM apartinând (..), precum si la un ATM apartinând (..) din mun. Bârlad”, se precizeazã în referatul respectiv. Clar, da? Agentul Mihãitã Lupu de la BCCO, care a fost dus si el la DIICOT în vederea interogãrii, are calitatea de învinuit, procurorii efectuând perchezitii la domiciliul lui si aducându-i la cunostintã cã s-a început urmãrirea penalã împotriva lui. Comisarul sef Doru Lascu, seful BCCO Vaslui, în subordinea cãruia se aflã agentul Mihãitã Lupu, a precizat ieri pentru cotidianul nostru cã i-a cerut acestuia sã demisioneze. “Am discutat cu el, l-am chemat la mine, i-am spus cã cel mai bine este sã demisioneze. Nu am primit încã demisia lui”, a spus comisarul Lascu. Surse din politie ne-au spus cã agentul Lupu si-a luat concediu medical….

Seful Investigatiilor Criminale din Bârlad, parteneriat cu unul din capii retelei!

Comisarul sef Cãtãlin Bejinariu, seful Biroului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Bârlad, este si el suspect în acest megadosar. Desi numele lui era pomenit de multi politisti cã ar fi cel de al doilea coleg al lor implicat în retea, abia ieri am primit confirmarea. În acelasi raport al procurorilor DIICOT, prin care se cere arestarea preventivã a capilor retelei, se precizeazã, despre Marius Ioan Cordas: “O parte dintre sumele de bani au fost investite în achizitionarea de imobile de lux în centre rezidentiale din Bucuresti, Constanta si Bârlad, pentru care au achitat sume mari de bani. Pentru a nu fi înregistrati în evidentele financiare cu aceste bunuri, autorii au înscris imobilele achizitionate, pe numele unor persoane din anturajul lor, însã si-au comunicat datele lor de contact, telefon, adresa de email. În urma verificãrilor efectuate a rezultat cã Serban Gabriel a achizitionat, direct si prin interpusi, un numãr de cinci apartamente în cadrul complexului imobiliar (…). În urma verificãrilor efectuate în municipiul Bacãu, a rezultat cã numitul Serban Gabriel detine un service auto pe care l-a dotat si utilat cu echipamente de ultimã generatie, toate importate din strãinãtate, fiind foarte cãutat si apreciat de clienti încã de la deschidere. O parte din sumele de bani, numitul Cordas Marius Ioan i-a investit în Complexul de agrement (Strand) din mun. Bârlad”. Cum Complexul de agrement Strand din Bârlad a fost luat de sotia comisarului sef Cãtãlin Bejinariu ( de fapt, totul a fost de fatadã, comisarul Bejinariu fiind cel care se afla în spatele firmei), Marius Ioan Cordas a investit masiv în Strandul … comisarului Bejinariu. Surse din rândul politistilor bârlãdeni ne-au precizat cã “Bebe” (Cordas Marius) era asociat la Strand si cã, în ultima vreme, comisarului Bejinariu îi mergea tare bine… Cordas, unul din capii retelei – alãturi de comisarul sef al Investigatiilor Criminale si Serban Gabriel, al doilea cap al retelei, alãturi de cumãtrul agent la Biroul de Combatere a Crimei Organizate (BCCO), se aflau ca într-un fel de rai al infractorilor, unde Dumnezeu (politistii) îi ocroteau si le “doseau” afacerile murdare, beneficiind si ei de milioanele de dolari furate de la marile companii, cu carduri clonate.

Pentru cã, la Bârlad, infractorii aveau “la mânã” politistii din cele mai importante servicii, aici si-au instalat “cartierul general”. Din retea fãceau parte, ca lideri, bârlãdenii Gabriel Serban, Marius Ioan Cordas (“Bebe”), fotbalistul Bogdan Ghiceanu si arbitrul Cristian Chiriac.

Fotbalist… cu stare!

Fotbalistul din Liga a 2- a avea apartament în Bucuresti, masinã si era bãgat pânã-n gât în reteaua condusã de Serban Gabriel si Cordas Marius Ioan. În referatul despre care am spus, privind cererea de arestare preventivã, este mentionat cã Bogdan Ghiceanu a fost recunoscut în filmãrile de la ATM- uri, unde se extrãgeau bani de pe cardurile clonate.

“Faptele penale sãvârsite de cãtre Ghiceanu Bogdan Ionut întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor de constituire grup infracțional organizat, spãlare de bani, acces ilegal la un sistem informatic în formã continuatã, deținerea de instrumente în vederea falsificãrii de valori, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos în formã continuatã”, precizeazã procurorii DIICOT în cererea privind arestarea preventivã a fotbalistului bârlãdean infractor sadea! (sursa text/Vremea Noua)Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background