Polițiștii au fost la datorie în perioada sărbătorilor pascale

Written by on April 14, 2015

În urma analizării situaţiei operative înregistrate în perioada 10-13 aprilie a.c. a rezultat că la nivelul judeţului Vaslui nu au fost raportate incidente majore, de natură să afecteze liniştea şi ordinea publică.

 În perioada 10-13 aprilie a.c., cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşte, aproximativ 230 de poliţişti vasluieni au acţionat zilnic, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, a patrimoniului acestora, precum şi pentru prevenirea oricăror fapte antisociale. De asemenea, poliţiştii au fost prezenţi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult, precum şi în locurile unde s-au desfăşurat manifestări publice ocazionate de sărbători. 

În urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii vasluieni au constatat 11 infracţiuni, dintre care 3 de natură judiciară. De asemenea, poliţiştii au aplicat 363 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe pentru abateri la regimul circulaţiei rutiere, pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi pentru efectuarea de activităţi comerciale ilicite. Valoarea totală a amenzilor aplicate a depăşit 60.000 de lei.

Au fost ridicate 3 certificate de înmatriculare, iar 8 permise de conducere au fost reţinute pentru abateri de la normele rutiere.

„Pe fondul nerespectării prevederilor legale în domeniul circulaţiei rutiere, s-a produs un accident de circulaţie grav în mediul rural, soldat cu o persoană decedată şi una rănită uşor.

Poliţiştii au întocmit dosare penale pe numele a 8 persoane, depistate în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, deşi se aflau sub influenţa alcoolului sau nu posedau permis de conducere. În urma testărilor alcoolscopice efectuate cu aparatul alcooltest, au fost obţinute valori cuprinse între 0,45 şi 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background