Prefectul cu amendă penală pe cazier și martor într-un dosar cu droguri

Written by on iunie 3, 2017

Numirea în funcţia de prefect de Vaslui a lui Eduard Popică (33 ani), ginerele regelui local al asfaltului şi un apropiat al liderilor PSD Vaslui, nu a fost primită cu prea mare entuziasm în mediul virtual, pe rețelele de socializare.

Popică nu are deloc experiență, dar a fost angajat la mai multe instituții care, coincidență, sunt conduse sau controlate de PSD.

AMENDĂ PENALĂ ȘI MARTOR ÎNTR-UN DOSAR CU TRAFIC DE DROGURI DE MARE RISC

O amendă penală în valoare de 7.000 ron, i-a fost aplicată de Tribunalul Neamț într-un dosar pentru vătămare corporală din culpă, în urma unui accident rutier produs în 2006, în care trei persoane au fost grav rănite. Eduard Popică, cel acuzat că a provocat accidentul, a plătit victimelor prin intermediul firmei de asigurări daune în valoare de 23.000 de lei.

Sentința Tribunalului Neamț din 11 decembrie 2012, vine după cea a Judecătoriei Bicaz care în data de 7 martie 2012 l-a comdamnat la plata a trei amenzi penale cu valori de 3000 ron, 5000 ron și 7000 ron, câte una în dauna fiecărei părți vătămate în urma accidentului. Sumele din dreptul daunelor materiale erau foarte mult scăzute față de decizia ulterioară a magistraților din Neamț.

Conform legislației penale, amenda penală poate „dispărea” de pe cazierul judiciar, le cererea solicitantului, după împlinirea termenului de trei ani de la efectuarea plății. Astfel că, prin procedura de reabilitare, efectul amenzii se anulează.

În cercul de cunoștințe al prefectului Eduard Popică se aflau din câte se pare și persoane cu anturaj dubios. În 2013, cazul unui jandarm prins alături de un interlop vasluian în timp ce ridica un colet cu 500 de grame de cocaină, l-a adus ca martor și pe Eduard Popică. La plasarea jandarmului sub control judiciar, judecătorii i-au interzis să ia legătura cu anumiți martori din dosar, printre care și actualul prefect de Vaslui.

PARCURSUL PROFESIONAL ȘI POLITIC

Noul prefect de Vaslui are studii juridice și în 2013 a fost prima dată angajat în funcția de consilier juridic la CJ Vaslui. A deținut până în februarie 2016 funcția de director al cancelariei prefectului Andrei Puică. Eduard Popică a fost și consilier județean până pe 15 mai a.c. când a demisionat pentru postul de consilier asistent din cadrul DASPC Vaslui.

Pe 11 martie 2016, Eduard Popică s-a înrudit cu deputatul Adrian Solomon după ce acesta din urmă i-a botezat copilul. În luna iunie 2016, Eduard Popică s-a căsătorit, naș de cununie fiind același Adrian Solomon.

„RĂGĂLIILE” ȘI „FRUSTRAȚII” – LIMBAJ DE PREȘEDINTE DE CONSILIU JUDEȚEAN

Toate acestea nu par să-i deranjeze pe șefii PSD Vaslui, care afirmă foarte apăsat Popică va fi cel mai bun prefect pe care l-a avut județul în ultimii ani. Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, care este cumătru cu Eduard Popică, acesta din urmă botezându-i nepoata, i-a numit ”frustrați” pe contestatari, la fel cum în iarnă i-a numit „răgălii” pe cei care protestau împotriva ordonanței 13.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background