Prejudicii şi abateri de peste 63,2 milioane lei la 94 de entităţi publice vasluiene

Written by on February 6, 2017

Pare ireal dar este cat se poate de adevărat! Raportul Curții de Conturi Vaslui arată cum instituțiile statului au „aruncat” cu bani fără a avea documente justificative. Suma desfrâului este amețitoare: 63,2 milioane de lei.

Niciuna din instituțiile verificate nu au avut acte justificative. „Prejudiciul total descoperit la instituţiile şi societăţile cu capital de stat verificate se ridică la 3.272.000 de lei, bani care urmează a fi recuperaţi de la ordonatorii de credite. Cele mai mari abateri s-au constatat în ceea ce priveşte plata unor lucrări care nu au fost executate în realitate, valoarea pagubelor ridicându-se la 1.811.000 lei”, citează News.ro

Consiliul Județean Vaslui se afla pe primul loc la capitolul „tocat” banii publici. Aici vorbim de suma de 707.000 lei! In perioada in care tot romanul are abonament cu minute nelimitate, ei bine, funcționarii publici au vorbit la mobil de 79.000 de lei.

Cei mai „vorbăreți” salariați sunt din Blăgeşti, Ciocani, Dimitrie Cantemir, Drînceni, Fruntişeni, Găgeşti, Ghergheşti. Si la capitolul protocol stau bine, vorba aceea „obrazul subțire cu cheltuiala se tine”. In cazul de fata apa, cafeaua si ciocolata au făcut o gaura de 17.000 de lei. Șefii instituțiilor publice au fost darnici cu subalterni. Peste 420.000 de lei au fost oferiți sub forma sporurilor nejustificate.

„Nerespectarea prevederilor legale referitore la consumul de carburanţi şi efectuarea reparaţiilor auto a creat un prejudiciu de 104.000 lei la unităţile administrativ-teritoriale Murgeni, Blăgeşti, Ghergheşti, Ivăneşti, Pogoneşti, Soleşti. S-au efectuat cheltuieli de protocol în sumă de 17.000 de lei, prin depăşirea baremurilor stabilite de actele normative în vigoare, la UAT Blăgeşti, Pădureni şi Pochidia”, se mai arată în raportul Curţii de Conturi preluat de News.ro.

Județul Vaslui nu este singurul care apare in raportul Curții de Conturi. Se pare ca banul public, cheltuit in scopuri personale si fără documente justificative, este ceva normal in România. Conform președintelui acestei instituții, Nicolae Vacaroiu , s-a înaintat 675 de solicitări de declanșare a urmăririi penale cu prejudicii de 2,1 miliarde euro, în 10 ani.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background