Premiul „Tortul Anului 2017” a fost câștigat de o bârlădeancă!

Written by on martie 23, 2017

Distincția de „cel mai bun tort al anului” a fost câștigată de bârlădeanca Anastasia Cazacu în cadrul expoziției internaționale GastroPan, organizată în premieră la Sibiu în acest an. Tortul cu care a câștigat competiția nu se găsește în comerț și a fost realizat din ingrediente exotice, fiind decorat cu o pictură realizată manual.

Tortul, intitulat Feeria Cake, a fost realizat cu un blat de bezea, mousse de rodie și fistic și a fost creat de Anastazia Cazacu, fiind cunoscută bârlădenilor ca un cofetar care a mai câștigat premii la competiții de acest gen. Astfel, concurenta s-a încadrat în tematica concursului „Exotic Cakes” și a creat blatul din bezea cu zahăr brun și fistic caramelizat, pudră de cacao fără gluten, mousse de rodie și pudră de piper roșu și un decor cu o pictură hand-made.

CÂȘTIGĂTOAREA COMPETIȚIEI TIMP DE TREI ANI LA RÂND

Este pentru al treilea an consecutiv când Anastasia Cazacu câștigă premiul pentru „Tortul Anului”, în 2015 adjudecându-și trofeul cu un Tort Rustic, realizat după o rețetă proprie, cu blat din bezea cu nucă și mac, iar cremele din roșii și grâu. Imediat în anul următor, în 2016, aceeași Anastasia Cazacu a uimit juriul cu un Julf Cake, un tort cu blat din bezea și sâmburi de struguri roșii, cu spumă din semințe de cânepă și must de soc.

GASTROPAN, UN EVENIMENT CU STANDARDE

GastroPan este cel mai important eveniment de tehnologii și soluții pentru industria de panificație, cofetărie și HoReCa din Europa Centrală şi de Sud-Est. Expoziția se va desfășura în perioada 23-25 martie, la centrul expozițional Redal Expo, Sibiu. Cei peste 130 expozanți din 24 țări au pregătit cele mai noi şi mai eficiente ingrediente, echipamente, tendinţe şi concepte profesioniștilor și își așteaptă vizitatorii cu inovații, produse și soluții profesionale expuse pe o suprafață expozițională de 7000 mp.

Joi, la secţiunea Cofetărie, concurenţii au expus cele mai reuşite torturi obținute din ingrediente exotice şi piese artistice din ciocolată sau pastă de zahăr. Cel mai râvnit premiu al zilei a fost trofeul Tortul Anului 2017.

La secţiunea Panificaţie-Patiserie, vineri, zeci de brutari artizani dar și producători industriali vor prezenta cele mai bune sortimente de pâine şi produse sărate de patiserie pentru mic dejun, dar şi piese artistice din aluat de panificaţie cu tematica ”Toamna la țară”. Momentul zilei va fi decernarea trofeelor Pâinea Anului 2017 fabricată industrial în România și Pâinea Anului 2017 realizată artizanal în România.

Sâmbătă intră în arenă bucătarii, care se vor întrece în prepararea celor mai apetisante platouri culinare reci din ingrediente sănătoase, dar și în realizarea celor mai spectaculoase sculpturi din fructe și legume cu tematica ”Lumea acvatică”.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background