Primăria Bârlad se pregătește să închirieze locurile de parcare din jurul blocurilor

Written by on March 28, 2017

GATA CU HAOSUL DIN PARCĂRI. O situație care poate fi întâlnită în mai toate parcările din jurul blocurilor din Bârlad. Destui vecini, cu simtul proprietății, acaparează locurile de parcare pe care le inscripționează, le înconjoară cu lanțuri și bare metalice.

Dacă ai tupeul să le ocupi „spațiul” te trezești imediat cu ștergătoarele ridicate (este doar primul pas!) după care îți sună la ușă pentru a te „ruga frumos” să-ți iei mașina de pe locul lor, în unele cazuri lăsându-se chiar cu scandal.

Pentru toți posesorii de mașini care s-au lovit măcar o data de aceasta situație, edilul șef al Bârladului, Dumitru Boroș,  a găsit soluția. Una care se practică cu succes în orașele civilizate: închirierea contra-cost a unui loc de parcare.                                                               

O chestiune pe care am gândit-o de ceva timp și pe care vroiam să o aduc în discuție și la cunoștința bârlădenilor, este acea chestiune legată de locurile de parcare. Ma gândesc să pun în discuție, și azi o fac pentru prima dată, de a închiria locurile de parcare acolo unde există parcări amenajate. Am văzut că în alte orașe această soluție a avut succes și ne-am gândit să o punem în aplicare și la noi. Există multe solicitări și la noi, în Bârlad, de aceea vom gândi un program și vom merge în aceasta direcție. Cei care nu vor prinde loc de parcare în parcările amenajate vor parca ca și până acum”, a declarat primarul Dumitru Boroș. 

Așadar, cine își dorește un loc de parcare propriu, va trebui sa scoată bănuți din buzunar pentru a se bucura de acest beneficiu. Cu aceasta ocazie, poate, nu vom mai vedea în parcări dubițe , camionete, mașini de serviciu plus cea personală, toate aparținând unui singur om care „revendică” respectiva parcare ca fiind personală. Să sperăm că această măsură va aduce Bârladul mai aproape de orașele civilizate.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background