PROIECT: Taxa de cimitir va fi de 10 lei și va fi plătită de către toți bârlădenii

Written by on decembrie 19, 2016

Cum se schimba conducerea, cum apar alte reglementări. Unele bune, altele stârnesc controverse. Este vorba de taxa pe cimitir, pe care o vor plăti toți bârlădenii.

Asta dacă proiectul de hotărâre va fi votat in ultima ședinta de Consiliu Local.

IN LOC DE 15 LEI VEȚI PLĂTI 10.

Nu va bucurați, încă, la auzul acestei vesti. Dacă pana acum bârlădenii care aveau o ruda îngropată intr-unul din cimitirele orașului plăteau 15 lei pe an, din 2017 vor trebui sa plătească 10 lei. Fiecare dintre noi va cotiza astfel la buna funcționare a lăcașelor unde își fac veacul marile personalități ale urbei. Aceasta a fost explicația oferită de edilul șef, Dumitru Boros!

TAXE MAI MICI DIN 2017!

Pentru o buna transparentă, municipalitatea bârlădeană a cerut părerea contribuabililor în legătură cu eventualele majorări sau scăderi de impozite. În urma analizării tuturor sugestiilor Dumitru Boroş, împreună cu şefii de serviciu de la Impozite şi Taxe Persoane Fizice şi Impozite şi Taxe Persoane Juridice, a ajuns la concluzia că o parte din ele pot fi reduse.

„În acest demers, am avut în vedere gradul de îndatorare al Bârladului, contractele pe care le avem în derulare şi ce gândim pentru viitor. Ştiu că era o presiune foarte mare pe Executiv, atât din partea consilierilor locali şi a mediului de afaceri, cât şi din partea persoanelor fizice. Îi înştiinţez pe cetăţeni că am micşorat impozitele pe construcţii şi pe terenuri pentru persoanele fizice cu 5%. De asemenea, am micşorat impozitele pe terenuri şi construcţii pentru persoanele juridice tot cu 5%, atât în cazul rezidenţialelor, cât şi a celor nerezidenţiale. Atât am putut face pentru anul 2017. Dacă acest buget va funcţiona, în anul 2018 vom aplica şi alte reduceri. În ceea ce priveşte taxele stabilite de Direcţia de Administrare a Pieţelor, Parcărilor şi Cimitirelor (DAPPC) Bârlad, au existat nenumărate discuţii în contradictoriu, aşa că îi înştiinţez pe bârlădeni că taxele au rămas la nivelul anului 2016, deci nu le-am mărit”, a declarat primarul.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background