Reacția PSD Bârlad după ce consilierii PNL nu au asigurat cvorum la ședința CL!

Written by on aprilie 28, 2020

Social-democrații bârlădeni au remis un comunicat de presă în care și-au manifestat punctul de vedere după ce consilierii din aceeași formațiune, au convocat pentru astăzi o ședință extraordinară a Consiliului Local Municipal în Sala mare a Cinematografului “Victoria”. Asta după ce, cu o zi în urmă, în cadrul unei ședințe similare, consilierii PSD au votat împotriva proiectelor inițiate de primarul Dumitru Boroș, conform cărora ședințele CLM ar fi urmat să se desfășoare prin sistem de video-conferință.

Dumitru Boroș i-a acuzat într-o postare pe Facebook, pe consilierii social-democrați, de blocaj administrativ, însă aceștia au motivat votul negativ prin faptul că proiectele legate de patrimoniu, respectiv vânzarea unor terenuri, ar trebui să fie dezbătute în prezența comisiilor.

”Nu este adevărat că ne-am opus desfășurării ședințelor de tip videoconferință. Este o minciună. Ne-am opus ca terenurile Bârladului să se vândă în baza unor ședințe online. E cu totul altceva! Domnul Boroș numește <blocaj instituțional> faptul că nu-l lăsăm să vândă online terenurile Bârladului. Noi numim necurat faptul ca insistă ca vânzarea terenurilor să se facă în acest fel, sărind peste pașii uzuali”, a precizat George Motrea – consilier PSD.

Mai mult, social-democrații s-au arătat deranjați de graba cu care se dorește vânzarea unor terenuri și au propus un amendament prin care au solicitat ca proiectele care țin de vânzarea suprafețelor de teren ce aparțin orașului, să fie dezbătute și propuse în momentul în care Consiliul Local va reveni la forma clasică de desfășurare a întrunirilor, adică în cel mult 30-40 de zile.

Redăm în continuare comunicatul remis de orgazniația PSD Bârlad, de astăzi:

„9 consilieri PSD plus consilierul PNL domnul Todireasa au așteptat în zadar ca domnul Boroș să manifeste o minimă responsabilitate administrativă.

După ce penelistii au țipat ieri că nu am votat un proiect prin care urmăreau vânzarea terenurilor municipiului Bârlad, astăzi s-au ascuns de obligația de a asigura cvorum unei ședințe convocate de consilierii noștri, asta deși trei dintre ei – Luca, Pascaru și Radu – au descins dintr-o mașină 4×4, gata intabulată și încadastrată, cu intenția de a admira clădirea Cinematografului, construită de administrația Constantinescu.

Rușine PNL, rușine Bouroș! Încăpățânarea voastră a produs adevăratul blocaj administrativ!”


Nu uitați să vă alăturați grupului nostru de Facebook, unde putem discuta despre problemele Bârladului. Ne poți susține distribuind știrile noastre.

În lipsa unui acord scris din partea BDB News, puteţi prelua maxim 250 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background