Regulamentul după care Primăria Bârlad va închiria locurile de parcare de lângă blocuri

Written by on May 29, 2018

La un an după ce s-a adus pentru prima dată în discuție problema locurilor de parcare, pe care Primăria Bârlad intenționează să le ofere spre închiriere cetățenilor, s-a întocmit și regulamentul după care cei interesați vor putea intra în posesia acestora, în calitate de abonați.

Prezentul regulament va fi prezentat în ședința Consiliului Local Municipal Bârlad, joi 31 mai 2018, pentru aprobare. Printre multe altele, conform regulamentului, în jurul fiecărui bloc va fi stabilită o parcare de reședință, la mai puțin de 30 de metri de frontul imobilelor utilizate de locatari, limită ce va putea fi depășită de la caz la caz, în funcție de configurația perimetrului de amplasare a parcării.

LOCURI DE PARCARE PE BAZĂ DE ABONAMENT

Locurile de parcare vor fi atribuite prin licitație publică numai după amenajarea, semnalizarea verticală și orizontală și numerotarea acestora de către administratorul parcării (n.r. – Primăria Bârlad) și după ce au fost aprobate prin hotărârea Consiliului Local Municipal Bârlad (CLM).

Abonamentul pentru un loc de parcare va fi emis pe perioada de un an, existând posibilitatea ca plata să se facă în două tranșe egale, pe 31 martie și 30 septembrie, pe fiecare an în curs.

Prețul de pornire la licitație îl reprezinta taxa de parcare de reședință, aprobată anual de HCLM Bârlad, care va fi calculată din momentul atribuirii, proporțional cu numărul de luni/fracțiune de lună ocupată.

Aproape de termenul expirării abonamentului de parcare, deținătorul poate solicita menținerea locului de parcare atribuit prin licitație, în baza unei cereri, cu cel puțin 30 de zile înainte de expirare. Orice loc de parcare nu poate fi ocupat pe bază de abonament mai mult de cinci ani de zile, cu tot cu prelungiri, perioadă după care va fi scos din nou la licitație.

Bine de știut este că abonamentul asupra locului de parcare este valabil doar între orele 16:30 – 07:30. De asemenea, tot în regulament se face specificarea că se vor atribui locuri de parcare doar pentru autovehiculele cu masa maxim autorizată sub 3,5 tone.

Nu vor putea participa la licitație persoanele fizice care nu pot dovedi domiciliul sau rezidența și persoanele juridice care nu pot dovedi calitatea de proprietar sau deținător în baza unui act legal al unui imobil, în imobilele arondate parcării de reședință respective.

Nici cei care dețin deja garaje amplasate pe domeniul public sau privat în municipiul Bârlad, ori care dețin curți sau alte posibilitați de parcare, nu vor putea să se înscrie la procedura de licitație.

Subînchirierea ulterioară a unui loc de parcare obținut prin procedura de licitație nu va fi permisă, nerespectarea acestui aspect va duce la retragerea abonamentului, cu restituirea sumei plătite în avans, iar locul va fi realocat conform regulamentului. Vor fi însă permise schimburile de locuri între abonați.

Condiția principală pentru închirierea unui loc de parcare rămâne deținerea unui autovehicul înmatriculat pe județul Vaslui și înregistrat la serviciile de impozite și taxe locale ale Primăriei Bârlad, cu excepția autovehiculelor cumpărate în leasing, având inspecția tehnică periodică la zi, în proprietate sau în folosință.

Fiecare loc de parcare va fi licitat nominal, o persoană fizică sau juridică putând adjudeca maxim două locuri, cu condiția ca al doilea loc licitat să fi rămas neadjudecat în urma unei licitații publice.

Dacă pentru un singur loc de parcare se va prezenta un singur ofertant, acesta se poate adjudeca la tariful de bază stabilit prin HCLM Bârlad.

Cei care obțin un loc de parcare au obligația de a afișa la vedere, în interiorul mașinii, abonamentele de parcare, în caz contrar riscând contravenție între 50 și 100 de lei.

CE VOR RISCA CEI CARE VOR OCUPA UN LOC DE PARCARE ÎNCHIRIAT

Dacă pe locul de parcare închiriat parchează altcineva (în intervalul orar 16:30-07:30) decât posesorul abonamentului, acesta riscă o amendă cuprinsă între 200 și 300 de lei. Mai mult, Poliția Locală sau serviciile de specialitate pot dispune și măsura complementară a ridicării autovehiculului.

Vor apărea și „celebrele” dispozitive de blocare a roților, pentru care se va plăti o amendă între 1000 și 2000 de lei, pentru deblocare. Dacă cineva va bloca accesul către locul de parcare închiriat riscă sancțiune cuprinsă între 1000 și 1500 lei.

 


Dacă vrei să fii la curent cu cele mai importante știri din Bârlad te așteptăm și pe Facebook! Îți mulțumim că urmărești materialele realizate de bdbnews.ro. Ne poți susține și TU, distribuind știrile noastre.

În lipsa unui acord scris din partea BDB News, puteţi prelua maxim 250 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background