Regulile de distanțare socială încălcate la deschiderea unei cofetării din Bârlad. HoReCa în continuare închisă, până pe 19 Martie.

Written by on martie 11, 2021

După ce reprezentanții HoReCa din municipiul Bârlad au protestat pe data de 7 Martie a.c. în centrul municipiului împotriva unei decizii a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vaslui care a suspendat activitatea acestora până pe 19 Martie 2021, regulile de distanțare socială au fost încălcate flagrant de către oamenii care s-au îngrămădit astăzi la deschiderea unei cofetării de pe bulevardul Primăverii (zona Gura Leului).

Cofetăria aparține unui interpret de muzică populară din Republica Moldova, care conform celor susținute de martorii prezenți la inaugurare, nu a luat nici o măsură pentru a-i proteja pe cei care așteptau la intrare.

„La fața locului s-a deplasat un echipaj al Poliției Locale care i-a comunicat proprietarului cofetăriei să ia măsuri pentru a respecta regulile de distanțare socială, să permită accesul în unitate doar unui anumit număr de persoane. La ora când agenții noștri au ajuns acolo, în fața unității erau în jur de 20 de persoane. Acesta nu a fost sancționat contravențional”, ne-a declarat Vasile Chelaru, directorul Poliției Locale Bârlad.

Proprietarul cofetăriei nu a oferit până la această oră un punct de vedere referitor la situaţia creată.

Fotografia a fost postată pe rețelele de socializare de către o bârlădeancă care locuiește în zonă: „Nu mai există Covid?  Cea mai mare pedeapsă o au copiii, deoarece nu pot merge la școală pentru inconștiența societății civile în care trăim”, a scris aceasta în postarea respectivă.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background