Șantaj dejucat de polițiștii bârlădeni: doi tineri din Ciocani reținuți în flagrant

Written by on February 12, 2018

Doi tineri din Ciocani au fost reținuți astăzi într-un flagrant organizat de polițiștii de la Secția 3 Poliția Rurală Bârlad, după ce zile întregi au amenințat o tânără că dacă nu primesc suma de două mii de euro, vor face publice pe rețelele de socializare o serie de poze în care victima apărea în ipostaze indecente.

O tânără a trăit coșmarul vieții după ce, în urmă cu câteva zile, a fost contactată pe contul său de facebook de doi indivizi care o amenințau că sunt în posesia mai multor poze indecente, în care apar atât ea cât și prietenul său și că dacă nu vor plăti suma de 2 000 de euro, le vor publica pe conturi false în care au adăugat mai multe persoane din anturajul lor.

Victimele, fiind plecate la muncă în străinătate, au sunat imediat la poliție și au povestit ce li se întâmplă. Au fost sfătuiți să revină în România cât mai curând posibil pentru a depune plângere, deoarece presupusa faptă de șantaj se petrecea pe teritoriul țării de domiciliu, unde jurisdicție are Poliția Română.

Cele două victime au venit de urgență în țară și au depus plângere la Poliția Municipiului Bârlad, unde agenții de la Secția 3 Poliția Rurală au demarat cercetările și deschis dosar penal.

ȘANTAJIȘTI DE TOT… RÂSUL. AU TRIMIS COPIE DUPĂ BULETIN ȘI CONT BANCAR

Oamenii legii au avut misiunea ușoară în a-i identifica pe cei doi suspecți, deoarece unul dintre ei a folosit „în negociere” chiar contul său personal de facebook, ba chiar la un moment dat a trimis și o copie de buletin, să fie sigur că victimele îi folosesc datele corecte dacă vor trimite suma prin serviciul de transfer al banilor WE. În aceeași zi, cele două victime au rămas suprinse să primească și un cont bancar pe persoană fizică, cu indicație ca banii să fie depuși acolo.

Astfel, victimele au „negociat” în continuare termenii predării sumei cu șantajiștii și au stabilit ca luni, 12 februarie 2018, ora 13:00, în parcarea de lângă un supermarket din centrul Bârladului, cineva să fie acolo pentru a prelua banii de la o persoană de legătură.

Doar că, spre suprinderea celor doi șantajiști încântați că au pus mâna pe un câștig atât de ușor, au fost imediat înconjurați de polițiștii care filau schimbul de bani și încătușați.

Cei doi au fost duși la audieri. Ei au fost identificați ca fiind Vasile S. (20 de ani) și Florin T. (17 ani). Polițiștii au date că numărul persoanelor implicate în schema de șantaj ar fi mai mare, de aceea cercetările în acest caz continuă.

Suspecții, dacă vor fi găsiți vinovați, riscă să ajungă după gratii pentru infracțiunea de șantaj și distribuirea de materiale obscene în spațiul public. Rețeaua de socializare Facebook a fost declarată în mai multe rânduri de către instanțele judecătorești ca fiind spațiu public.


Dacă vrei să fii la curent cu cele mai importante știri din Bârlad te așteptăm și pe Facebook! Îți mulțumim că urmărești materialele realizate de bdbnews.ro. Ne poți susține și TU, distribuind știrile noastre.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background