Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, în siguranță

Written by on august 12, 2016

Pentru ca cetăţenii să se bucure în linişte şi siguranţă de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, în baza planului aprobat de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă,  şeful Poliţiei Române, chestor de poliţie Bogdan Despescu, a dispus ca efective suplimentare să fie în stradă, în acest week-end prelungit.

În perioada 12 – 15 august a.c., zilnic, se vor afla la datorie 200 de poliţişti ai Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, de la ordine publică, rutieră, transporturi, precum și de la structurile de intervenţie rapidă, investigarea criminalităţii economice, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Poliţiştii vor acţiona pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat, creşterea siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare, astfel încât cetăţenii să se bucure în linişte de această sărbătoare.

La nivelul județului Vaslui, vor fi organizate, zilnic, în această perioadă, 155 patrule de siguranţă publică, dintre care 71 pedestre şi 84 auto.

În aceste zile, poliţiştii vor fi prezenți și vor acționa pentru siguranța cetățeanului la manifestările religioase și evenimentele cultural-artistice la care se estimează că va participa un număr mare de persoane.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului, poliţiştii rutieri vor acţiona pe în mod deosebit în interiorul localităţilor, pe arterele care converg spre lăcaşurile de cult. De asemenea, echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospecialele poliţiei, vor fi dispuse pe  tronsoane de drumuri naţionale.

Poliția Română vă recomandă:

Dacă plecaţi de acasă:

Spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi. Nu lăsați bilete în ușă sau mesaje pe robotul telefonic al căror conținut să îi informeze pe străini că ați plecat în concediu. Atenție: și postările de pe internet, locația sau fotografiile din vacanță, vă trădează.

Închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie şi nu lăsaţi în casă obiecte de mare valoare sau bani, acestea fiind principalele „atracţii” pentru hoţi.

Pe perioada sejurului:

Când ajungeţi la destinaţie, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate în gară, în parcare ori la hotel. Evitaţi taxiurile fără însemne de firmă ori aparate de taxare.

Păstrați banii şi bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră în seiful hotelului. Nu permiteţi accesul în camera dumneavoastră de hotel unor persoane necunoscute sau cunoscute ocazional!

Când părăsiți camera de hotel/pensiune, nu lăsaţi geamurile sau uşa de la balcon deschise mai ales dacă aveţi repartizată o cameră la parter sau la un etaj inferior, unde este posibil accesul în interiorul incintei, prin escaladare.

Nu plecaţi singuri, noaptea târziu, de la petreceri sau localuri şi nu vă plimbaţi în locuri izolate şi întunecoase! Deplasaţi-vă în grup, nu răspundeţi la provocările altor persoane şi evitaţi persoanele turbulente sau în stare de ebrietate!

Evitaţi să păstraţi codul PIN alături de card! Dacă v-a fost sustras cardul, anunţaţi banca despre acest lucru!

Nu lăsați în autoturism, la vedere, bunuri de valoare. Atenție: bagajele sau gențile păstrate în mașină, chiar dacă nu conțin valori, pot atrage hoții întrucât aceștia nu știu ce se află în interior.

În caz de nevoie sau dacă ați fost martorului unei fapte ilicite, apelaţi gratuit numărul unic de urgenţă 112!


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Susține-ne pagina https://www.facebook.com/bdbnews.ro cu un LIKE !


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background