Scrisoare deschisă: „Ne-am săturat să ne îndesați pe ultima banchetă!”

Written by on decembrie 9, 2015

O tânără elevă din Bârlad a postat pe rețeaua de socializare Facebook, o scrisoare deschisă, adresată patronului firmei de transport din oraș cât și deputatului Adrian Solomon, în care descrie în amănunt nemulțumirile legate de condițiile din autobuze.

„Pentru domnul #‎Vasile ‪#‎Puscasu.

Dragă domnule, scriu toate acestea, nu în speranța că vă veți deranja să citiți, ci pentru a mi se confirma că nu sunt singura bârlădeancă scârbită de firma dumitale de transport.

Dragă domnule, sunt o elevă a liceului Teoretic Mihai Eminescu din Bârlad, sunt una din miile de persoane ce îți îndeasă bani în buzunare, sunt una din miile de persoane nemulțumite, sunt una care v-ar da dracu, scurt și la obiect. Însă nu pentru asta scriu, pentru că dacă aș folosi limbajul pe care îl meritați, ar însemna să mă cobor la nivelul celor mai mulți angajați ai dumneavoastră.

Da, domnule Vasile, cei mai mulți dintre angajații dumneavoastră (nu toți într-adevăr) au un vocabular și un comportament inacceptabil.
Îmi cer scuze, nu față de dumneavoastră, ci față de mine, cât de tolerantă să fiu încât să-mi ia 4 ani să prind curaj să vă pot spune câteva nereguli?

– Dragă domnule, cum poți dumneata să îți iei micul dejun, știind că într-un autobuz al „marii tale afaceri” se afla peste 100 de persoane îndesate în focare de infecție?

– Da, focare de infecție. Știați domnule, că noi liceenii, suntem îndesati pe ultima bancheta a autobuzelor, acolo unde angajații dumitale lasă cârpe putrezite, mopuri slinoase și găleți urât mirositoare?

– Știați dragă domnule, că nu o dată, v-am surprins angajații (taxatorul/controlorii) mirosind a alcool și totuși îi mai vad și astăzi în aceeași stare?

– Știați dragă domnule, că în fiecare dimineață există un controlor ce ne așează strategic, pentru a se asigura că încăpem, în timp ce taxatorul ne taie bilet?

– Știați dragă domnule, că scumpii șoferi apelează la tot felul de „manevre”, frânând brusc, în asa fel încât să ne facă să înaintăm?

Acestea sunt doar o parte dintre nemulțumirile celor ce îți hrănesc familia.

Acum vreau să trec strict la problema noastră, a liceenilor, cei care conform legii nr. 1/2011 a educației naționale reglementează facilități elevilor, precum aceștia au dreptul la reducere de 50% la abonamente, lege care nu se aplică, iar cu toate acestea suntem obligați să plătim biletul întreg, iar dacă printre cei 100 de elevi exista unul care refuză a plăti, angajații dumneavoastră acționează în moduri violente, deși, sincer ar avea tot dreptul atâta timp cât stăm în condiții inumane.

Dragă domnule #‎Solomon, țin să mă adresez și dumneavoastră. Curând, ați declarat într-o discuție cu elevii, că vi se pare normal să fim 100 de persoane într-un autobuz, susținând că nu ni se poate întâmpla nimic deoarece șoferii nu conduc cu mai mult de 20 km/h. Țin să vă anunț și să vă destram aberațiile nejustificate, atâta timp cât, mai nou strada de la Liceul Teoretic Mihai Eminescu a fost asfaltată iar șoferii probează „puterea” fiarelor de la Unistil. Și apropo, nu mai căutați tineri majori ușor de manipulat pentru a vă vota, ați putea totuși să schimbați ceva cât mai aveți timp căci destui sunt cei care vă trimit unde l-am trimis și eu pe domnul Vasile.

Știu, știu că pentru generația mea este târziu, pentru că am fost prosti și toleranți, dar nu vă așteptați ca generațiile ce vin să fie la fel de îngăduitoare, noi îi vom susține, dreptatea e de partea noastră, chiar dacă sistemul mizer vă încurajează, noi ne-am plictisit să ne oferim toată alocația pe transportul dumneavoastră mizer.

Cu drag, Andra, o persoană din rândul celor care nu mai tolerează, vă urez un drum călduros, în condițiile firmei dumneavoastră, până la dracu.


sursa: Facebook


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background