Și tu poți deveni polițist! – Admitere 2018

Written by on mai 22, 2018

Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui desfășoară activitatea de recrutare și selecție a candidaților pentru admiterea în instituțiilor M.A.I. – sesiunile 2018 și ianuarie 2019.

Pentru a participa la concursurile de admitere în Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, candidații se pot înscrie până la data de 25 mai 2018.

La Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, concursul de admitere se organizează pentru:

Facultatea de Poliţie, specializarea ordine şi siguranţă publică, învăţământ cu frecvenţă, cu durata de 3 ani, care pune la dispoziție 238 locuri (8 romi+6 maghiari + 4 alte minorităţi).

Facultatea de ştiinţe juridice şi administrative, specializarea Drept, învăţământ cu frecvenţă, cu durata de 4 ani, cu 65 locuri.

Candidaţii cu domiciliul/reședința în judeţul Vaslui, se vor adresa Serviciului Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, strada Hagi Chiriac nr. 1, pentru a completa şi depune cererile de înscriere, până la data de 25.05.2018.

Au început înscrierile si pentru examenul de admitere la cele peste 1.500 de locuri la școlile de agenți de poliție din Câmpina și Cluj. Cererile de înscriere pentru concursul de admitere la școlile de poliție se pot depune până la data de 15 iunie 2018.

Pentru sesiunea de admitere august-septembrie locurile alocate unităților de învățământ sunt următoarele:

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina – 1.279 de locuri (dintre care 30 de locuri pentru romi și 10 locuri pentru alte minorităţi);

Şcoala de Agenţi de  poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj–Napoca – 290 de locuri (dintre care 10 locuri pentru romi și 3 locuri pentru alte minorităţi).

Nu se face diferențiere între locurile pentru femei și cele pentru bărbați, iar recrutarea candidaţilor se realizează de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui.

Prima etapă de selecţie constă în evaluarea psihologică și examinarea medicală a candidaților, aceste activități realizându-se la unităţile care au recrutat candidaţii, respectiv Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui.

A doua etapă  constă în contravizita medicală și proba de evaluare a performanței fizice. Aceste activități se realizează la sediul unităților de învățământ.

A treia etapă constă în examenul de verificare a cunoştinţelor printr-un test–grilă la disciplinele limba română şi limba străină (limba engleză sau limba franceză, potrivit opţiunii la înscriere). Testul de verificare a cunoştinţelor cuprinde 90 de itemi, 60 la limba română şi 30 la limba străină. Fiecare item va avea patru variante de răspuns, doar una fiind corectă, evaluată cu un punct.

Cererile de înscriere a candidaţilor pentru concursul de admitere la școlile de poliție se pot depune până la data de 15 iunie 2018, de luni până vineri, între orele 1000 – 1500, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui din municipiul Vaslui, str. Hagi Chiriac, nr. 1, Serviciul Resurse Umane, unde candidaţii se vor prezenta cu actul de identitate.

Detaliile cu privire la înscriere și la desfășurarea examenelor se pot obţine de la Serviciul de resurse umane din cadrul  Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui sau de pe site-ul https://vs.politiaromana.ro, la secțiune Carieră.

Mult succes tuturor candidaților!


Dacă vrei să fii la curent cu cele mai importante știri din Bârlad te așteptăm și pe Facebook! Îți mulțumim că urmărești materialele realizate de bdbnews.ro. Ne poți susține și TU, distribuind știrile noastre.

În lipsa unui acord scris din partea BDB News, puteţi prelua maxim 250 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background