Șoferii vasluieni au testat astăzi simulatorul de accidente

Written by on July 18, 2016

Sub deviza „Alege viaţa!”, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Vaslui au acționat pentru combaterea principalelor cauze ce pun în pericol siguranţa circulaţiei, prioritatea poliţiştilor fiind reducerea numărului acidentelor de circulaţie şi a victimizării participanţilor la trafic. 

În cadrul Programului de prevenire a accidentelor rutiere „ALEGE VIAȚA”, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui în paterneriat cu Asociația Rotaract Vaslui şi Primăria Municipiului Vaslui a organizat, astăzi, 18 iulie, în centrul municipiului Vaslui o campanie menită să sensibilizeze conduita preventivă a participanţilor la traficul rutier, în scopul evitării consecinţelor accidentelor rutiere.

Mai multe echipaje de poliție rutieră au acționat pe raza municipiului, iar conducătorii auto au fost îndrumați să participe la o simulare de accident rutier.

Conducătorii auto, dar si alţi utilizatori de autovehicule, au avut ocazia să testeze, în simulatorul de accidente rutiere, beneficiile folosirii centurii de siguranţă, în cazul unui impact frontal simulat.

Au fost adresate și recomandări preventive fiind distribuite pliante destinate tuturor categoriilor de participanţi la trafic.

Prin aceste acţiuni se dorește conştientizarea participanţilor la trafic cu privire la importanţa folosirii centurii de siguranţă, respectarea limitelor legale de viteză, dar și cu privire la consecinţele conducerii sub influenţa alcoolului, educaţia rutieră fiind esenţială în dezvoltarea unei culturi în domeniul siguranţei rutiere!


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Susține-ne pagina https://www.facebook.com/bdbnews.ro cu un LIKE !


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background