Steluța Novac, românca moartă cu buletinul în mână, adusă acasă

Written by on august 30, 2016

Sicriul cu trupul femeii de 47 de ani, găsită moartă, cu buletinul în mână, sub clădirile dărâmate în urma cutremurului din Italia, a fost adus, marţi, la locuinţa părinţilor din localitatea vasluiană Zorleni, Steluţa Novac urmând să fie îngropată pe 1 septembrie.

Sicriul a fost adus la Zorleni cu o maşină mortuară cu numere de Neamţ, fiind aşteptat de rude ale femeii şi de zeci de localnici cu lacrimi în ochi.

Mai mulţi bărbaţi au purtat pe braţe sicriul până în locuinţa părinţilor Steluţei Novac.

Mama femeii nu se afla acasă, întrucât este internată în spitalul din Bârlad din cauza afecţiunilor cardiace amplificate de moartea fiicei sale. 

Vecinii au povestit că, atunci când a fost acasă în urmă cu trei luni, Steluţa Novac a mers la cimitirul din localitate şi a făcut curăţenie la mormântul familiei.   

Femeia va fi înmormântată pe 1 septembrie.

Femeia de 47 de a fost găsită moartă, sub dărâmături, cu actul de identitate în mână, într-o locuinţă din oraşul italian Amatrice, puternic afectat de cutremurul de miercurea trecută. Plecată de opt ani în Italia, unde avea grijă de ruda unui patron de hotel din localitate, Steluţa Novac nu era căsătorită şi nu avea copii.

Femeia a fost în România în luna mai, după ce nu-şi mai vizitase rudele din Zorleni de patru ani.

Până acum, MAE a confirmat decesul a 11 cetăţeni români în cutremurul din Italia. Alţi şase români răniţi în seism sunt internaţi.


News.ro

Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Susține-ne pagina https://www.facebook.com/bdbnews.ro cu un LIKE !


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background