UPDATE. Tânărul din Bârlad, dispărut în Ungaria, a fost găsit în Germania

Written by on august 23, 2015

UPDATE. În cursul zilei de 31 august a.c., familia tânărului din Bârlad a primit o înștiințare din partea INTERPOL în care se precizează că Andrei Hurez a fost localizat pe teritoriul Germaniei, dar refuză să i se facă cunoscută locația.

Din primele informații, tânărul din Bârlad este în afara oricărui pericol, urmând ca în perioada imediat următoare familia să fie pusă în contact direct cu acesta. Deocamdată nu se cunosc motivele și circumstanțele care au dus la dispariția lui Andrei Hurez.

Vom reveni cu amănunte.


ȘTIRE INIȚIALĂ. Marius Andrei Hurez, un tânăr din Bârlad, a plecat după spusele familiei la Budapesta să lucreze șofer pentru curse Ungaria – Germania. După ce-a ajuns în Ungaria n-a mai putut fi contactat de nimeni.

Andrei Hurez a ales să plece în Ungaria după ce a găsit pe un site de anunțuri o ofertă de muncă, ca șofer de microbuz. Respectivul anunț recruta 14 șoferi de categoria B, iar atunci când Andrei a sunat pentru detalii a fost întrebat dacă a mai condus vehicule 8+1. Răspunsul fiind unul afirmativ, a fost chemat urgent la Budapesta spunându-i-se că i se păstrează ultimul loc vacant. A plecat chiar dacă familia s-a opus vehement, în aceeași zi, cu un tren până la Brașov, a doua zi fiind deja în Ungaria.

Tânărul din Bârlad, însă nu a mai putut fi contactat din data de 12 august a.c., după ce cu o zi înainte postase pe profilul său de facebook un selfie făcut la o terasă din capitala Ungariei. Tot atunci a luat legătura cu familia prin Skype, dându-le asigurări că totul este în regulă. Fotografia selfie a fost postată la ora locală 16:39, iar mai apoi, câteva ore mai târziu (n.r. – ora 20:58), avea să posteze ultima dată pe contul său: o fotografie gen „graffiti”.

La ora 23:30 (n.r.- ora României) Andrei și-a sunat familia și a anunțat că pleacă în cursă, urmând să ia legătura din nou în cursul zilei de miercuri. Imediat după aceea, cu Andrei Hurez nu s-a mai putut lua legătura, nici telefonic și nici prin intermediul rețelei de socializare.

Pe 20 august, fetița cea mică a lui Andrei a împlinit patru anișori, iar familia spune că pentru nimic în lume acesta nu ar fi trecut momentul cu vederea și să nu sune măcar cinci minute.

„ A plecat și a muncit patru luni în Scoția și suna de trei ori pe zi să audă fetița. A mai fost plecat și comunica. Telefoanele lui au roaming-ul activat, are credit de 14 euro pe ele, am verificat online, deci putea suna.”, a precizat familia lui Andrei Hurez.

Consulatul român din Budapesta a contactat telefonic familia, în cursul zilei de 24 august 2015 și a comunicat că Andrei Hurez nu figurează în evidența spitalelor sau penitenciarelor din Ungaria. De la consulatul României din Germania s-a primit același răspuns. Autoritățile române l-au dat în urmărire națională, imediat după definitivarea procedurilor urmând să fie dat și în urmărire internațională.

Andrei, fost jucător de rugby la Rulmentul Bârlad , are 185 cm înălțime și 120 kg. Are un tatuaj la încheietura mâinii stângi, numele fetiței lui: Antonia.

Cei care pot fi de folos cu informații, pot contacta poliția, consulatul din Ungaria, Austria, Germania, etc., sau direct pe mama lui Andrei la telefon: +40786568352.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background